Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lagerbäck tillbaka - blir teknisk rådgivare

- 21/01/2011, 16:25 -
Lars Lagerbäck har gjort comeback.
1 av 3

Lars Lagerbäck har gjort comeback.

Bertil Ericson/SCANPIX

Han har fått ett deltidsjobb inom det Svenska Fotbollsförbundet som teknisk rådgivare.
2 av 3

Han har fått ett deltidsjobb inom det Svenska Fotbollsförbundet som teknisk rådgivare.

PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

"Viktigt, angeläget och mycket intressant uppdrag."
3 av 3

"Viktigt, angeläget och mycket intressant uppdrag."

SEGUN OGUNFEYITIMI/AP/SCANPIX

Lars Lagerbäck återvänder till det Svenska Fotbollsförbundet. Men inte som tränare, utan som teknisk rådgivare.

STOCKHOLM. Lars Lagerbäck har gjort sitt i det svenska landslaget… trodde man i alla fall. Nu har nämligen den förre förbundskapten återanställts av det Svenska Fotbollsförbundet.

Lagerbäck, som förde Sverige till fem raka stora slutspel, återvänder som teknisk rådgivare och ska hjälpa Erik Hamrén till nya framgångar.

– Det är ett viktigt, angeläget och mycket intressant uppdrag som jag har blivit erbjuden. Därutöver ska jag finnas med som bollplank när det gäller övrig utbildningsverksamhet, där jag har god internationell erfarenhet från min medverkan i UEFA:s Jira Panel, säger Lagerbäck i ett pressmeddelande.

Deltidsuppdraget kommer mer än lägligt för Lagerbäck, som ledde Nigeria under sommarens VM-slutspel i Sydafrika. Sedan dess har han dock haft det svårt att hitta en ny arbetsplats och han nobbades nyligen av Wales.

– Uppdraget gäller i första hand ett år och på deltid. Skulle det komma ett erbjudande om ett tränaruppdrag inom den närmaste tiden kommer jag att diskutera situationen med min arbetsgivare SvFF, säger Lars Lagerbäck.