1-1 mot ett försvagat sydafrikansk landslag är inte godkänt.
1 av 2
1-1 mot ett försvagat sydafrikansk landslag är inte godkänt. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Hysén blev ende målskytt för Sverige.
2 av 2
Hysén blev ende målskytt för Sverige. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

Uselt Sverige fick bara oavgjort

Det svenska herrlandslaget i fotboll befinner sig i Sydafrika för att låta unga talanger och alternativa spelare visa upp sig. Men matchen mot värdnationen blev en tråkig historia utan några ljusglimtar.– Det var inte en bra match, säger Erik Hamrén efter slutsignalen.


Hamréns startelva

Dessa spelare fick chansen från start under lördagskvällens träningsmatch mot Sydafrika.

Startelvan:

Viktor Noring - Emil Salomonsson, Michael Almebäck, Marcus Nilsson, Emil Johansson - Anders Svensson, Nordin Gerzic - Tobias Hysén, Jiloan Hamad, Guillermo Molins - Daniel Larsson.

SYDAFRIKA. Återigen fick svenska tevetittare uppleva sommarens stora plåga. Vuvuzelan var tillbaka i bakgrundsljudet när Sverige mötte Sydafrika under den pågående turnén i värdlandet för fjolårets VM-slutspel.

Det svenska laget innehöll ett par rutinerade rävar och ett stort knippe av de ungtuppar som rest ner tillsammans Erik Hamrén och övriga från ledarstaben. Nu var det dags att visa att de förtjänade en plats i A-landslaget.

Men den flygande anfallsfotbollen som infunnit sig i landslaget efter förbundskaptensbytet lös med sin frånvaro.

Värdelös start

Sydafrika kunde ta ledningen tidigt i matchen efter en grov tavla från målvakten Viktor Noring. Sverige hade dessutom inte mycket att säga till om.

Men när allt såg som sämst ut, kom det förlösande målet. Tobias Hysén gjorde 1-1 på inlägg från Emil Salomonsson. Samtidigt blev det för en gångs skull tystare från läktarhåll.

Andra halvlek blev ett fall framåt

Den andra halvleken blev av något bättre karaktär. Svenskarna gjorde det svårt för motståndarna att lyfta upp spelet, som de så effektfullt gjort under de första 45 minuterna.

Bäst på plan för det svenska laget var kvällens lagkapten, Anders Svensson. Men det var inte utan kritik mot den rutinerade mittfältaren. För mycket kladd på bollen, långsam i spelvändningarna och allmänna felbeslut präglade Elfsborgsspelarens agerande på planen. Men ändock var han Sveriges bäste spelare.

Matchen i sig slutade 1-1 och nu står Hamrén inför ytterligare huvudbry. Det var inte många, om ens någon, av de nya spelarna som imponerade under landslagsresan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.