Elm och Källström satte varsitt drömmål

En läcker halvvolley av Rasmus Elm och en elegant inskruvad frispark av Kim Källström gav sverige segern.

En seger och några riktigt fina mål. Men frågan är hur mycket klokare förbundskapten Lars Lagerbäck är efter 2-0 (0-0) mot Österrike.

Först det roliga: Rasmus Elm gjorde en praktdebut i det "riktiga" landslaget då han mycket vackert dundrade in 1-0 i början av den andra halvleken. Extra imponerande då han varvat bra djupledspassningar med några mindre lyckade saker under den första halvleken, men ändå inte var rädd för att klippa till på halvvolley.

- Det kändes knappt att jag träffade bollen. Att få se skottet gå in var otroligt häftigt, sade Rasmus Elm till Eurosport.

Manninger hann inte

Kim Källström ökade några minuter senare på ledningen med en frispark från nära håll. Målvakten Alex Manninger måste ha vetat att vänsterfotade Källström skulle skjuta i det närmaste hörnet, men då frisparken var så superbt slagen hann han inte dit.

- Jag fick bra träff, svårt att få ned bollen bakom muren. Målet dödade matchen lite. Vi var värda en seger. Stundtals spelade vi riktigt bra också och det är positivt inför VM-kvalet mot Portugal, sade Källström till Eurosport.

Två drömmål efter en dittills annars medioker föreställning. Nu det tråkiga: Som genrep inför den viktiga VM-kvalmatchen mot Portugal betraktat så gavs det inte särskilt många svar - snarare flera obesvarade frågor. Bröderna Viktor och Rasmus Elm var roliga att se, men håller de verkligen mot Portugal? Vem ska spela centralt på mittfältet med Kim Källström? Hur ska anfallet se ut om inte Henrik Larsson eller Johan Elmander är spelklara?

Med tanke på att Lagerbäck verkade använda landskampen som ett test att se nya spelare och inte som en chans att spela in det bästa laget inför VM-kvalet så lär frågorna vara obesvarade ett tag till.

Bra insats av Edman

Det gick ändå att få några svar: En matchotränad Erik Edman gjorde en bra insats på vänsterbacken, Adam Johansson likaså på högersidan medan Christian "Chippen" Wilhelmsson var bra även han, men som vanligt i endast en halvlek. Daniel Majstorovic, lagkapten för dagen, gjorde en fläckfri insats medan Marcus Berg och Markus Rosenberg längst framme inte fick så mycket bollar att jobba med. Och missade de chanser man fick. Rosenberg som fick en gyllene chans i första men sköt rakt på Manninger.

Andreas Isaksson i målet gjorde ett par riktigt svettiga räddningar, bland annat en nick från nära håll, annars hade matchen lika gärna kunnat sluta oavgjort. Och då hade Lagerbäck haft ännu mer att fundera på.