Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så ska Sverige krossa Moldavien

- 27/03/2011, 12:22 -
Johan Elmander vet hur Moldavien ska besegras.
1 av 2

Johan Elmander vet hur Moldavien ska besegras.

Tim Hales/AP/SCANPIX

Här firar Elmander och Zlatan Ibrahimovic supermålet mot Ukraina.
2 av 2

Här firar Elmander och Zlatan Ibrahimovic supermålet mot Ukraina.

JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX

"Vi måste vara smarta", säger Johan Elmander, som vet hur de tre poängen ska bärgas på tisdag.

STOCKHOLM. Succésamarbetet från Ukraina-matchen ska upprepas med Johan Elmander med en nummer tio-roll och Zlatan Ibrahimovic på topp.

Men hur Erik Hamrén väljer att placera anfallarna har inte så stor betydelse, menar Bolton-spelaren, som har en bra aning om hur Sverige ska ta tre poäng mot Moldavien på tisdag.

– De kommer säkert redan stå långt ned, men att vi fortsätter att trycka ned dem så mycket som möjligt. Då kanske det blir utrymme framför deras backlinje och då kan man spela in till Zlatan, eller andra, som springer in i den ytan, säger Elmander till den samlade pressen inför söndagens träning.

Men det är inte bara ett hejvilt anfallande som publiken på Råsunda och tevetittarna kommer att få bevittna på tisdagseftermiddagen.

Det gäller att vara kall och inte tappa fokus – för att då kan det straffa sig rejält.

– Vi kan inte alla springa på djupet hela tiden. Vi måste ha någon som kan ge Zlatan understöd. För att om Zlatan inte kan slå ifrån sig bollen på ett tillslag på djupled är det viktigt att inte alla har sprungit iväg. Om man skulle tappa bollen skulle de kunna kontra, så vi måste vara lite smarta, berättar Elmander.

Se Elmanders supermål mot Ukraina.