Johan Elmander vet hur Moldavien ska besegras.
1 av 2
Johan Elmander vet hur Moldavien ska besegras. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Här firar Elmander och Zlatan Ibrahimovic supermålet mot Ukraina.
2 av 2
Här firar Elmander och Zlatan Ibrahimovic supermålet mot Ukraina. - Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX

Så ska Sverige krossa Moldavien

"Vi måste vara smarta", säger Johan Elmander, som vet hur de tre poängen ska bärgas på tisdag.


Sverige kan gå om Ungern

Med sina sex poäng ligger Sverige på en tredjeplats inför tisdagens drabbning med Moldavien.

Men till skillnad från serieledande Holland och tvåan Ungern, som har spelat fem matcher, har Sverige endast lirat två - lika många som tisdagens motståndare.

Och eftersom Ungern under fredagskvällen krossades av Holland med hela 0-4, har Sverige bra chanser att avancera till en andraplats vid en seger mot Moldavien.

STOCKHOLM. Succésamarbetet från Ukraina-matchen ska upprepas med Johan Elmander med en nummer tio-roll och Zlatan Ibrahimovic på topp.

Men hur Erik Hamrén väljer att placera anfallarna har inte så stor betydelse, menar Bolton-spelaren, som har en bra aning om hur Sverige ska ta tre poäng mot Moldavien på tisdag.

– De kommer säkert redan stå långt ned, men att vi fortsätter att trycka ned dem så mycket som möjligt. Då kanske det blir utrymme framför deras backlinje och då kan man spela in till Zlatan, eller andra, som springer in i den ytan, säger Elmander till den samlade pressen inför söndagens träning.

Men det är inte bara ett hejvilt anfallande som publiken på Råsunda och tevetittarna kommer att få bevittna på tisdagseftermiddagen.

Det gäller att vara kall och inte tappa fokus – för att då kan det straffa sig rejält.

– Vi kan inte alla springa på djupet hela tiden. Vi måste ha någon som kan ge Zlatan understöd. För att om Zlatan inte kan slå ifrån sig bollen på ett tillslag på djupled är det viktigt att inte alla har sprungit iväg. Om man skulle tappa bollen skulle de kunna kontra, så vi måste vara lite smarta, berättar Elmander.

Se Elmanders supermål mot Ukraina.

/
/
/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.