Sverige är ute efter tre nya poäng.
1 av 2
Sverige är ute efter tre nya poäng. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Roman Eremenko är lagets viktigaste spelare.
2 av 2
Roman Eremenko är lagets viktigaste spelare. - Foto: FREDRIK PERSSON/SCANPIX

Så ska Sverige hämnas hockeyfinalen

"Vi får inte ha många bolltapp. Då kan de inte kan söka sina omställningar som de är duktiga på."


Spelarna Sverige ska se upp för

Kasper Hämäläinen: Erik Hamrén har lyft ett varnande finger för Djurgårdens kreative mittfältare.

24-årigen har haft det tufft i Dif, men har presterat bra i landslaget.

Roman Eremenko: Lagets klart bäste spelare, helt utan tvekan. Den 24-årige mittfältaren är hjärnan i det finska laget och Sverige måste ha koll på honom för att inte riskera ett hårt bakslag.

Mikael Forsell: Den tunge anfallaren kan komma att orsaka stora problem i anfallet. Är inte alltid den snabbaste, men det är en smart målgörare Daniel Majstorovic och Olof Mellberg kommer få tampas med.

Visste du att…

… kvällens drabbning är den 84:e landskampen mellan Sverige och Finland. Sverige har vunnit 63 gånger, finländarna nio gånger och elva matcher har slutat oavgjort?

… tolv gånger har Sverige spelat mot Finland på Råsunda. Och inte en enda gång har hemmalaget förlorat?

… 204 av 1042 svenskar har landslagsdebuterat mot Finland. En av dem är Kim Källström?

SOLNA. Sverige jagar tre nya poäng i EM-kvalet när Finland kommer på besök under tisdagskvällen.

Och det blir mot ett Finland som inte har någonting att förlora.

– De vill säkert komma hit och visa att de håller klass. Det kommer bli en tuff match, säger Daniel Majstorovic till Nyheter24 om kvällens hårda drabbning.

Mittbacksbjässen har rätt. Tufft kommer det verkligen bli mot finländarna och de kommer med all förmodan ställas mot en fet blåvit mur - konstruerad för att stoppa alla blågula anfall och för att sedan explodera i sylvassa kontringar.

Skärpa är nyckeln till segern.

– De är väldigt disciplinerade och de kommer nog inte hit för att föra spelet. Vi får inte ha många bolltapp. Då kan de inte kan söka sina omställningar som de är duktiga på, säger mittfältskrigaren Pontus Wernbloom.

"Vi vet inte hur de kommer spela"

Visst har inte grannlandet från öst skrapat ihop poängen som krävs för att utmana i gruppen, men spelmässigt har de levererat.

Knappa och oturliga förluster mot både Holland och Ungern talar sitt tydliga språk. De är ett lag som kan utmana och som kan ställa till med stora problem.

Men endast en match har de spelat med den nye förbundskaptenen Mixu Paatelainen, som tog över efter Olli Huttunen. Och då vann man med 1-0 - mot blåbärsnationen San Marino.

Något som ändå kan ställa till med problem, menar den svenske förbundskaptenen Erik Hamrén.

– Vi vet hur det har spelat tidigare och vi vet hur de har spelat mot San Marino. Vi vet hur de har gjort, men vi vet inte hur de kommer göra i morgon.  Det är svårt att säga, sade han på gårdagens presskonferens.

Han fortsatte:

– Vi har en tanke hur de kommer spela, men det kan vi inte vara säkra på. Speciellt inte när den nye förbundskaptenen bara har en match. Man blir ju lite säkrare när man har sett en förbundskapten under ett flertal matcher och om man kan se någon linje på det hela.

I kväll klockan 20.00 drar den stora grennfejden igång.

/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!