Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ruiz: "Sverige topp 20 - vem bryr sig?"

Sverige avancerar - men är det någon som bryr sig om den där skitlistan?
1 av 2

Sverige avancerar - men är det någon som bryr sig om den där skitlistan?

Pontus Lundahl/SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic sköt Sverige till en 19:e plats.
2 av 2

Zlatan Ibrahimovic sköt Sverige till en 19:e plats.

JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Sport | 29/06/2011 16:30

Så missvisande är Fifarankningen.

Fotbollssverige jublar: Blågult är topp 20 igen. Men seriöst, vem bryr sig?

Att en fotbollsnation kan avancera nio placeringar efter två segrar mot två blåbärsnationer bevisar bara hur stört missvisande och usel Fifarankningen egentligen är. Kolla bara på England. Att de fortfarande kan ligga så pass högt uppe och parkera på en fjärdeplats är löjligt skrattretande. "The Three Lions" knep VM-guld - i England - 1966 och tror fortfarande att deras landslag är det bästa i världen.

"Hur fan kan vi ligga på fjärdeplats?", skanderar nog många av dem. "Hur kan de ens fortfarande vara på topp fem", frågar sig resten av världen.

Rankingen är självklart poängsbaserad. Men trots det känns det ändå som om att organisationen har tagit ett x antal länder, kastat dem lite slumpmässigt på listan medan de sätter Spanien och Holland uppe på topp. En enkel uppgift.

Att Mexiko, som har underpresterat TOTALT i flera år och som fortfarande gör det, sedan har klättrat 19 placeringar på så kort tid är även det ett stort frågetecken. Minst sagt.

Personligen skulle jag inte bli särskilt förvånad om en ny, men ändå lite mindre, mutskandal uppdagades. England kanske pungar ut lite extra bara för att vara så pass högt uppe?