USA ledde två gånger om. - Foto: Michael Probst/AP/SCANPIX
Japan vann VM-guld i Tyskland.
Japan vann VM-guld i Tyskland. - Foto: Michael Probst/AP/SCANPIX
Här börjar firandet.

Japan världsmästare efter stor dramatik

USA ledde två gånger om. Men japanskorna gav inte upp och till slut vann de på straffar. En fantastisk final avslutade ett makalöst VM-slutspel.

FRANKFURT. Det blev en stenhård match mellan USA och Japan. Men till slut kunde svenskornas banekvinnor vinna efter en nervbitande straffläggning. En stor skräll - men Japan förtjänade VM-guldet.

Men det var amerikanskorna som öppnade bäst och som spräckte nollan. Alex Morgan gav Pia Sundhages USA ledningen med lite drygt 20 minuter kvar att spela. Ett mål som såg ut att bli avgörande.

Japanskorna vägrade dock ge upp och Aya Miyama såg till att drabbningen gick till förlängning med sitt kvitteringsmål med mindre än tio minuter kvar att spela.

Även där tog USA ledningen, men japanskorna kom tillbaka ännu en gång och kvitterade precis vid slutet av förlängningstiden.

Straffar väntade - och där kunde Japan säkra segern efter 5-3 i straffläggningen och även kamma hem VM-guldet.