Erik Hamrén sa på dagens presskonferens att det var hans initiativ att Zlatan vilar mot Ukraina.
1 av 3
Erik Hamrén sa på dagens presskonferens att det var hans initiativ att Zlatan vilar mot Ukraina. - Foto: Viktor Adolfsson
Zlatan anländer till Beijing.
2 av 3
Zlatan anländer till Beijing. - Foto: Andy Wong / AP
Du kan ta det lugnt Zlatan, du behöver inte åka med till Ukraina.
3 av 3
Du kan ta det lugnt Zlatan, du behöver inte åka med till Ukraina. - Foto: Luca Bruno / AP

Zlatans vila var Hamréns vilja

Superstjärnan Zlatan Ibrahimovic åker inte med till Ukraina nästa onsdag, ett initiativ av förbundskaptenen, inte Zlatan själv.


Superstjärnans försäsong

För närvarande befinner sig Zlatan Ibrahimovic med sitt AC Milan på turné i Kinas huvudstad Beijing.

Förra veckan slutade laget sist i Audi Cup efter att ha åkt ut mot Bayern München i semifinal och sedan förlorat mot brasilianska Internacional i bronsmatchen.

Senare under försäsongen, närmare bestämt den 14 augusti, vänder Zlatan hem till Malmö för träningsmatch mot Malmö FF på Swedbank Stadion.

STOCKHOLM. Landslagstruppen till träningsmatchen mot Ukraina kommande onsdag innehöll inga överraskningar. Det enda som sticker ut är att Sveriges enda superstjärna inte åker med.

Det var dock förbundskapten Erik Hamrén, inte Zlatan Ibrahimovic själv, som tog initiativet till vilan. Detsamma gäller även mittbacken Olof Mellberg.

– Det var mitt förslag på så vis att jag tog kontakten och sedan tyckte de att det var en bra idé, säger Hamrén.

"Vi får ut mer av dem i september och oktober"

De båda nyckelspelarna vilas eftersom de har ett tufft spelschema på försäsongen och haft en del småskavanker. Förbundskaptenen tror att det är bäst för hela landslaget om de stannar hemma när Sverige möter Ukraina.

– Det är bättre för dem rent individuellt. I september och oktober kan vi få ut mer av spelarna om de vilar nu, avslutar han.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!