Tobias Hysén frälste Sverige

- 10/08/2011, 22:05 -
Emir Bajrami tvingades utgå med en stukning.
1 av 3

Emir Bajrami tvingades utgå med en stukning.

FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Alexander Gerndt gick mållös från matchen.
2 av 3

Alexander Gerndt gick mållös från matchen.

FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Hysen blev stor matchhjälte med sitt sena mål.
3 av 3

Hysen blev stor matchhjälte med sitt sena mål.

FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Sveriges segersvit hålls intakt efter sent avgörande.

CHARKIV. Senast Sverige gick mållösa från en landskamp var i träningsmatchen mot Tyskland i november förra året. Och det såg länge ut som att man gick samma öde till mötes i matchen mot Ukraina på Metalist Stadion i Charkiv. Men i matchens sista minut frälste Tobias Hysén landslaget.

Saknade anfallsstjärnorna

Sverige kom till spel utan anfallsstjärnorna Zlatan Ibrahimovic och Ola Toivonen, något som märktes under stora delar av matchen. För trots att Alexander Gerndt prickade ribban i matchens inledning hade Erik Hamréns manskap svårt att skapa några längre anfall.

Christian "Chippen" Wilhelmsson, som kom in på bekostnad av en skadad Emir Bajrami, lyckades springa till sig ett par farliga lägen, men skärpan i avsluten saknades från Al Hilal-proffset.

Hysén såg till att tysta Guidetti-snack

Tidigare under kvällen gjorde Manchester City-proffset John Guidetti två mål för U21-landslaget mot Holland. Guidetti var länge med i spekulationerna när Hamrén skulle ta ut truppen mot Ukraina, men ratades till sist - något som förbundskaptenen länge såg ut att få ångra.

Men så kom då det förlösande 1-0-målet, inprickat av den inhoppande Tobias Hysén i matchens 92:a spelminut. Anders Svensson hittade fram med en fenomenal passning till den vindsnabbe IFK-anfallaren som hur kallt som helst lyften bollen över Ukrainas målvakt och därmed förlängde Sveriges segersvit till fyra matcher.