Vem vinner tränarfighten? Erik Hamrén...
1 av 6
Vem vinner tränarfighten? Erik Hamrén... - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
...eller Sándor Egervári?
2 av 6
...eller Sándor Egervári? - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Får Ola Toivonen jubla igen eller blir han stoppad av Krisztián Vadócz?
3 av 6
Får Ola Toivonen jubla igen eller blir han stoppad av Krisztián Vadócz? - Foto: JOHN MCCONNICO / AP
Andreas Granqvist - Hamréns favorit i Olof Mellbergs frånvaro.
4 av 6
Andreas Granqvist - Hamréns favorit i Olof Mellbergs frånvaro. - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Balázs Dzsudzsák kan inte bara slå frisparkar, han kommer vara ett ständigt hot på vänsterkanten.
5 av 6
Balázs Dzsudzsák kan inte bara slå frisparkar, han kommer vara ett ständigt hot på vänsterkanten. - Foto: BAS CZERWINSKI / AP
Zlatan Ibrahimovic i duell med Roland Juhász 2009 - en match som den svenske stjärnan avgjorde med ett motlägg på stopptid.
6 av 6
Zlatan Ibrahimovic i duell med Roland Juhász 2009 - en match som den svenske stjärnan avgjorde med ett motlägg på stopptid. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Nyckelfighterna som avgör allt mot Ungern

Här är matcherna i matchen som kan ta Sverige ett steg närmare EM 2012.


Saknar ett par stjärnor

Ungern får framför allt klara sig utan lagkaptenen och Premier League-proffset Zoltan Gerá i matchen mot Sverige - ett riktigt tungt avbräck. Även Mainzanfallaren Adam Szalai, som gjort fyra mål hittills i kvalet, saknas.

BUDAPEST. När det svenska landslaget gör entré på Ferenc Puskas-stadion i den ungerska huvudstaden på fredagen är det vissa spelare som har en extra viktig uppgift framför sig. Vi ger er de viktigaste matcherna i matchen - nycklarna till en svensk seger.

Roland Juhász vs. Zlatan Ibrahimovic

Ungrarna lär sätta sin bästa och mest rutinerade mittback (ordinarie i belgiska Anderlecht) på att bevaka "Ibra". En svår uppgift såklart, speciellt med tanke på att Zlatan avgjort de två senaste mötena i Ungern. Kanske får båda mittbackarna hjälpas åt i stället.

Balázs Dzsudzsák vs. Mikael Lustig

Här är det däremot fördel Ungern. Förutom att slå fantastiska frisparkar kan PSV-yttern Dzsudzsák springa som ingen annan längs vänsterkanten och slå väl avvägda inlägg. Om Lustig inte är i toppform blir det en jobbig match för Rosenborgs högerback - han kommer att få springa en hel del.

Gergely Rudolf vs. Andreas Granqvist

I Olof Mellbergs frånvaro är det antagligen Hamrénfavoriten Granqvist som tar plats i startelvan. Ungern kommer att sätta sin store toppforward, Genoaproffset Rudolf, på den svagare av de svenska mittbackarna. En på förhand jämn fight.

Krisztián Vadócz vs. Johan Elmander

Osasunas defensive mittfältare Vadocz kommer att behöva ta hand om Sveriges "tia" Elmander och det blir en tuff uppgift, speciellt eftersom båda mittbackarna kommer att behöva hålla koll på Zlatan Ibrahimovic. Vadócz får därför ensam ta hand om den svenske släpande anfallaren.

Sándor Egervári vs. Erik Hamrén

Förbundskaptensmatchen står mellan två tämligen färska landslagstränare där dock Hamrén har betydligt större tränarerfarenhet. Egerváris lagbygge har läckt bakåt i detta kval och som om det inte vore nog har han inte alls lika mycket jokrar att stoppa in som Hamrén har, på grund av skador.

/
/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.