Erik Hamrén delar ut direktiv.
1 av 3
Erik Hamrén delar ut direktiv.
Johan Elmander sätts på en kant.
2 av 3
Johan Elmander sätts på en kant. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Och Pontus Wernbloom petar Anders Svensson.
3 av 3
Och Pontus Wernbloom petar Anders Svensson. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Så bör Hamrén ställa upp mot Finland

Nyheter24 tar ut sin startelva inför Sveriges EM-kvalmatch borta mot Finland.


Sverige historiskt överlägsna mot Finland

• Sverige har spelat 84 matcher mot Finland. Blågult har vunnit 64 av dem, Finland 9 gånger medan 11 matcher har slutat oavgjorda. Den totala målskillnaden inför kvällens EM-kvalmöte är 287–93. Senast matchen vann Sverige med 5-0.

• I tävlingsmatcher har det blivit fem svenska segrar och en oavgjord på sex matcher, med målskillnaden 20-5. Sverige har med andra ord aldrig förlorat mot Finland i tävlingssammanhang.

STOCKHOLM. På fredagen drabbar Sverige samman med Finland i ett viktigt EM-kvalmöte. Men redan nu kan Nyheter24 berätta hur Erik Hamrén med största sannolikhet kommer formera sina trupper mot grannlandet från öster.

Och om det blir som Nyheter24 tippar, så kommer det att bli en del petningar på mittfältet. Speciellt då vissa lirare verkligen har imponerat i de europeiska toppligorna.

Målvakt:

Andreas Isaksson

Kommentar: Andreas Isaksson är självklar etta. I dagsläget är det endast en skada på målvakten som kan få Hamrén att välja Johan Wiland. Och detta trots att "Isak" underpresterat i klubblaget.

Backlinjen:

Mikael Lustig, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Martin Olsson

Kommentar: En självklar backlinje med tanke på att både Behrang Safari och Oscar Wendt blev petade inför de två sista matcherna. Nu återstår det att se om Martin Olsson kan blanda sina offensiva kvaliteter med de defensiva även i blågult.

Mittfältet:

Rasmus Elm, Kim Källström, Pontus Wernbloom, Ola Toivonen, Johan Elmander

Kommentar: Anders Svensson och Christian Wilhelmsson petas på mittfältet. Inte för att de är dåliga, utan för att det kommer att smälla till rejält när lagen drabbar samman.

Och då passar den kaxige Pontus Wernbloom, som dessutom har varit väldigt bra i AZ Alkmaar den senaste tiden, in bra. Vilket även den tunge - om än hyfsat snabbe - Elmander gör. Förmodligen tar han plats ute på kanten.

Anfallet:

Zlatan Ibrahimovic

Kommentar: Sveriges störste stjärna ska naturligtvis spela. Förhoppningsvis sätter han dessutom tre baljor, precis som han gjorde förra gången Sverige mötte Finland.

/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!