Erik Hamrén kan trixa och mixtra hur mycket han vill. Det enda vi kräver är tre viktiga poäng.
Erik Hamrén kan trixa och mixtra hur mycket han vill. Det enda vi kräver är tre viktiga poäng. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Ehrnberg: "Hamrén, vi kräver en seger"

KRÖNIKA. Måstematchen mot Finland kan bli ett i raden av många bevis på att det svenska landslaget har svårt att leverera när det krävs som allra mest.


Björn Ehrnberg

Björn Ehrnberg är 26 år, journalist och sportchef på Nyheter24.

I tid och otid skriver han en krönika och vill du läsa ännu mer följer du med fördel hans blogg, som du hittar här.

Vill du följa Björn på twitter gör du det här.

Erik Hamrén skjuter så pass vilt från höften med sina spelarbeslut att han får Henke Larssons landslagskarriär att framstå som en rak väg. Till fredagskvällen väljer Hamrén att sätta Andreas Granqvist, Samuel Holmén och framför allt Pontus Wernbloom på läktaren.

Anders Svensson, som visserligen var fullkomligt urusel mot Ungern, får inleda matchen på bänken. Om vi sätter det i partitet med hur det var under Lars Lagerbäcks tid är det ded andra ord ett mirakel att Andreas Isaksson trots allt blir kvar i målet. Han kan mycket väl bli uttagen som högerback till matchen mot Holland, vad vet jag?

En uppmaning

Hur förbundskaptenen än tänker får vi hoppas att han inte göra det med det förflutna i åtanke. Han får inte tänka tillbaka på den tiden då vi alltid gick vidare, en tid då stormen aldrig tornade upp sig. Under Lasse Lagos glansdagar var det ytterst sällan vi ställdes framför sådana här prekära situationer. Men nu är vi där, och därför vill jag skicka ett väldigt speciellt meddelande till vår käre förbundskapten:

Gung Hoo Hamrén, det viktiga är inte hur du ställer upp dina pjäser, eller hur du utnyttjar deras olika styrkor – det viktiga är att du går segrande ur partiet. Vi kan inte acceptera remi, vi kan inte leva med en förlust.

Måste-vinna-inställningen får inte ta över

Kvällens drabbning dryper av mentala barriärer. I vägen kommer hungriga finska lejon stå, beredda att hämnas förnedringen på Råsundastadion. Deras motståndare står som galjonsfigurer med en hel skutas press i ryggen. Det svenska landslaget måste vinna. Men det här med att vinna när man måste, det är något vi svenskar inte riktigt varit särskilt bra på tidigare.

För er som vill ha bevis för min tes, så hänvisar jag till folket Söderstadion - de vet.

/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!