1 av 5
- Foto: Paulo Duarte/SCANPIX
2 av 5
- Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
3 av 5
- Foto: Petros Karadjias/SCANPIX
4 av 5
- Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Nyheter24 bjuder på läget inför den avslutande EM-kvalomgången.
5 av 5
Nyheter24 bjuder på läget inför den avslutande EM-kvalomgången. - Foto: SCANPIX

Här är läget i alla grupperna

Det är inte bara Sverige som spelar en så kallad "ödesmatch" under tisdagskvällen och nu bjuder Nyheter24 på en djupdykning ner i samtliga kval-grupper.


Sverige, Portugal, Danmark och Kroatien gör som bekant upp om vilken nation som ska bli bästa grupptvåa. Men hur ser läget ut i de övriga grupperna? Vilka kvalificerar sig direkt till Polen/Ukraina, vilka får kvala via playoff och vilka riskerar att missa alla chanser? Nyheter24 har nu svaren.

Grupp A:

Tyskland som är klara för EM-slutspelet möter Beligen, ett Belgien som har allt att spela för. Turkiet är endast en poäng bakom de flamländska spelarna. Med andra ord hoppas Belgiens tränare Georges Leekens på ett smärre mirakel i Dusseldorf.

Grupp B:

Ryssland är redan klara för minst en playoffplats. Samtidigt är det mycket som talar för att ryssarna besegrar Andorra, vilket innebär att de är klara för EM. Däremot är det vidöppet kring andraplatsen. Irland möter grupptrean Armenien på hemmaplan. Seger eller oavgjort och Irland är vidare till playoff - förlust och Giovanni Trappatoni missar ännu ett mästerskap.

Grupp C:

Italien är klara gruppsegrare, men även här är det vidöppet kring andraplatsen. Skulle Serbien misslyckas med att ta en poäng borta mot Slovenien är det, hör och häpna, Estland som tar sig vidare till playoffspelet.

Grupp D:

Frankrike mot Bosnien och Herzegovina i en direkt avgörande drabbning om vem som får spela en nervkittlande slutspelsfajt eller direkt påbörja förberedelserna inför Polen/Ukraina. För Frankrikes del krävs det endast en poäng - men vi minns samtidigt hur fransmännen presterade under press i Sydafrika.

Grupp E:

Ni vet upplägget. Sverige ska bara gå för vinst, även om ett oavgjort resultat kan räcka om antingen Danmark eller Portugal vinner den direkt avgörande matchen i grupp H.

Grupp F:

Kroatien utmanar på en kant om att ta sig vidare till EM som bästa grupptvåa. Dock krävs det seger mot Lettland samtidigt som Sverige förlorar mot Holland samt att det finns en segrare i nämnda kampen mellan Danmark och Portugal.

Grupp G:

Den minst spännande gruppen av dem alla. England är klar etta samtidigt som Montenegro spelar playoff. Moving on.

Grupp H:

Bataljen svenskarna ska hålla minst ett halvt öga på. Vid förlust för endera lag krävs det endast en poäng för Sverige för att kvalificera sig vidare som bästa grupptvåa. Danskarna har ett ypperligt läge att vinna gruppen. Portugal presterade dock bra mot Island även om försvarsspelet såg precis så bedrövligt ut som man kan förvänta sig.

Grupp I:

Spanien har krossat allt motstånd längs med EM-kvalet, vunnit alla matcher och ställs under tisdagskvällen mot ett vilt kämpande Skottland. Darren Fletcher och de övriga skottarna behöver förmodligen en seger för avancemang till playoffspelet. Tjeckien spelar borta mot Litauen och kan nästan räkna med tre poäng.

/
/
/
/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?