Johan Elmander var kanske bäste spelare på plan, men hade hans direktiv satt gliringar i huvudet på medspelarna skulle vi kanske inte varit klara för EM.
Johan Elmander var kanske bäste spelare på plan, men hade hans direktiv satt gliringar i huvudet på medspelarna skulle vi kanske inte varit klara för EM. - Foto: PELLE T NILSSON/NYHETER24

”Man ska aldrig lita på Elmander”

Publicerades: 12 Okt 2011, 07:37, Uppdaterades: 12 Okt 2011, 11:16

”3-3 räcker!”, skrek Johan Elmander i slutet av Hollandsmatchen. Ett resultat som hade skickat Sverige till playoff-spel.


Toivonen säkrade segern

Sverige-Holland 3-2 (1-1)

1-0 Kim Källström (14), 1-1 Klaas-Jan Huntelaar (22), 1-2 Dirk Kuyt (50), 2-2 Sebastian Larsson (52 str), 3-2 Ola Toivonen (53).

Varning: Holland: Rafael van der Vaart

Domare: Cüneyt Cakir, Turkiet.

SOLNA. Det återstod bara några få minuter av den sista och direkt avgörande EM-kvalmatchen mot Holland när de svenska landslagslirarna hörde en av de elva blågula spelarna skrika att det skulle räcka med 3-3.

Något som verkligen inte stämde.

- Jag kommer ihåg att ”Påven”, Johan Elmander, skrek ”det räcker med 3-3, det räcker med 3-3!” Men jag sa att vi får spela så att vi vinner. Sedan visade det sig att 3-3 inte alls räckte… så sanningen är att man aldrig ska lita på Elmander, skrattar 1-0-skytten Kim Källström.

När Nyheter24 frågar Elmander om Källströms påstående stämmer, erkänner slitvargen liten skamsen.

- Jo, ja jag vet. Vi fick lite direktiv från Erik (Hamrén) att det skulle räcka med 3-3, men till slut gjorde det ju inte ändå. Så det var jäkla tur att vi inte gick på det resultatet, säger han till Nyheter24 med ett skratt.

Varför kallas du för ”Påven”?

- Haha! Det är en lång historia, det kan jag säga. Men det kommer från pojklandslaget, säger Elmander.

/
/
/
/
/
/
/
EM
Relaterat
Senaste nytt

Erabi Hammarbys derbyhjälte efter premiärmål

igår 21:18

Dubbla världsrekord – Kipyegon slog till igen

igår 20:34
Världsrekord – igen. Faith Kipyegon, Kenya, slog sitt andra världsrekord på en vecka när hon vann 5 000 meter i Diamond League i Paris. Även Lamecha Girma, Etiopien, slog till på 3 000 meter hinder och putsade ett 19 år gammalt rekord.

Bara oavgjort för Rosengård: Parkerar bussen

igår 20:06
Rosengård jagar topplagen i damallsvenskan. 0–0 borta mot Uppsala tar inte skåningarna särskilt mycket närmare. Det känns som att de står med sin parkerade buss framför deras mål, säger Emma Jansson i Viaplay.

Inzaghi: Har en plan för att stoppa Haaland

igår 19:22
Hur stoppar man Manchester Citys Erling Braut Haaland? Inters tränare Simone Inzaghi har i alla fall en plan. Jag har förberett något, säger Inzaghi till Nettavisen inför Champions League-finalen.

Svenskarna långt från täten: "Vad händer?"

igår 18:54
De kommer från England, Tyskland, Skottland, Danmark, Sydafrika och Finland... men inte Sverige. De blågula golfhoppen lyser med sin frånvaro i toppen av Scandinavian Mixed.

Sörenstams sista show i Sverige: "Det här räcker"

igår 18:38
Var fredagens runda Annika Sörenstams sista show i Sverige? Mycket talar för det. Jag tror att det här räcker, säger golfikonen efter att ha missat kvalgränsen på Ullna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.