Tisdag 3 Aug
Stockholm

”Man ska aldrig lita på Elmander”

Johan Elmander var kanske bäste spelare på plan, men hade hans direktiv satt gliringar i huvudet på medspelarna skulle vi kanske inte varit klara för EM.
Johan Elmander var kanske bäste spelare på plan, men hade hans direktiv satt gliringar i huvudet på medspelarna skulle vi kanske inte varit klara för EM. Foto: PELLE T NILSSON/NYHETER24

”3-3 räcker!”, skrek Johan Elmander i slutet av Hollandsmatchen. Ett resultat som hade skickat Sverige till playoff-spel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Toivonen säkrade segern

Sverige-Holland 3-2 (1-1)

1-0 Kim Källström (14), 1-1 Klaas-Jan Huntelaar (22), 1-2 Dirk Kuyt (50), 2-2 Sebastian Larsson (52 str), 3-2 Ola Toivonen (53).

Varning: Holland: Rafael van der Vaart

Domare: Cüneyt Cakir, Turkiet.

SOLNA. Det återstod bara några få minuter av den sista och direkt avgörande EM-kvalmatchen mot Holland när de svenska landslagslirarna hörde en av de elva blågula spelarna skrika att det skulle räcka med 3-3.

Något som verkligen inte stämde.

- Jag kommer ihåg att ”Påven”, Johan Elmander, skrek ”det räcker med 3-3, det räcker med 3-3!” Men jag sa att vi får spela så att vi vinner. Sedan visade det sig att 3-3 inte alls räckte… så sanningen är att man aldrig ska lita på Elmander, skrattar 1-0-skytten Kim Källström.

När Nyheter24 frågar Elmander om Källströms påstående stämmer, erkänner slitvargen liten skamsen.

- Jo, ja jag vet. Vi fick lite direktiv från Erik (Hamrén) att det skulle räcka med 3-3, men till slut gjorde det ju inte ändå. Så det var jäkla tur att vi inte gick på det resultatet, säger han till Nyheter24 med ett skratt.

Varför kallas du för ”Påven”?

- Haha! Det är en lång historia, det kan jag säga. Men det kommer från pojklandslaget, säger Elmander.

Kommentera
Kopiera länk
Dela