1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Vem gör Sverige sällskap till EM 2012?

Publicerades: 12 Okt 2011, 11:48, Uppdaterades: 12 Okt 2011, 14:43

Åtta lag slåss om fyra platser till EM i Polen/Ukraina. I morgon lottas play off-matcherna.


Här är lagen som är klara för EM-festen

Danmark, Frankrike, Grekland, Ryssland, Sverige, Polen, Ukraina, Spanien, Holland, Italien, England.

KRAKOW. På hotell Sheraton i Krakow, prick klockan ett på torsdags förmiddagen kommer åtta nervösa representanter från lika många länder få reda på vilket motstånd som väntar i play off-matcherna. Det kommer bli tre stenhårda möten mellan på förhand väldigt jämna lag - och en match med Estland. Nyheter24 guidar dig till Sveriges mardrömsmotståndare bland de åtta grupptvåorna.

EM - just nu bara lag i världsklass

Ingen av de stora nationerna har hittills åkt ut i jakten på EM-slutspelet - Frankrike, Spanien, Holland, England - alla har redan kunnat börja fundera på vilket femstjärnigt hotell de ska isolera sig på under juni 2012. Bland lagen i play off-spelet är det Kroatien och Portugal som har störst erfarenhet av stora mästerskap - och det är de lagen vi vill slippa.

Lagen kommer delas upp i två grupper - Kroatien, Portugal, Tjeckien och Turkiet är seedade och kan inte möta varandra. De kan bara ställas mot de oseedade Montenegro, Estland, Irland och Bosnien - som i sin tur inte kan möta varandra. 

Mardrömslottningen

Portugal - Estland

Kroatien - Irland

Tjeckien - Montenegro

Turkiet - Bosnien 

Kommentar: Ett scenario där storlagen får enkla resor - vilket innebär att varenda grupp kommer vara getingbon där inget lag kan sig säkra. Bosnien kan bli den stora överraskningen - får de Turkiet har den bra möjlighet att gå vidare. Med en våldsam offensiv med Manchester City-stjärnan Edin Dzeko i spetsen pressade de Frankrike hela vägen in i mål i sin kvalgrupp.

Drömlottningen

Portugal - Bosnien

Kroatien - Montenegro

Tjeckien - Irland

Turkiet - Estland

Kommentar: Förhoppningsvis lyckas vi få med oss två sämre, oerfarna lag - och blir av med två elefanter på vägen. Helst ska både Kroatien och Portugal försvinna innan EM invigs den 8 juni i Warszawa.

Play off-matcherna kommer avgöras den 11-15 november.

Lottningen börjar klockan 13.00 och visas i Eurosport.

/
EM
/
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Fem snackisar under första dagen på Ullna

igår 20:00

Dubbeltrubbel i vinden för Grant: "Kämpigt"

igår 18:58
Titelförsvaren Linn Grant och Alex Norén var de stora publikfavoriterna under första dagen på Ullna. Men vinden ställde till det för de svenska stjärnorna. Det var lite kämpigt, säger Grant.

Muchovas mäktiga vändning – final mot Swiatek väntar

igår 18:36
Långa slagdueller, stenhård kamp om varje boll och dramatiskt in i det sista. Karolina Muchova och Aryna Sabalenka gav allt för en plats i finalen på Roland Garros. Bara en kunde nå den – och sensationellt lyckades Muchova efter en enorm vändning.

Cykelstjärnan i tårar efter knivattacken

igår 18:34
Danske cykelstjärnan Jonas Vingegaard var djupt berörd över knivattacken i franska Annecy. Efter etappsegern i Criterium du Dauphine sade han med tårar i ögonen: En dag som den här betyder cykel ingenting.

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

igår 16:36
Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen gick den första ronden på tre slag under par och har tätkänning.

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

igår 15:40
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.