Fredag 30 Jul
Stockholm

Vem gör Sverige sällskap till EM 2012?

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Åtta lag slåss om fyra platser till EM i Polen/Ukraina. I morgon lottas play off-matcherna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Här är lagen som är klara för EM-festen

Danmark, Frankrike, Grekland, Ryssland, Sverige, Polen, Ukraina, Spanien, Holland, Italien, England.

KRAKOW. På hotell Sheraton i Krakow, prick klockan ett på torsdags förmiddagen kommer åtta nervösa representanter från lika många länder få reda på vilket motstånd som väntar i play off-matcherna. Det kommer bli tre stenhårda möten mellan på förhand väldigt jämna lag - och en match med Estland. Nyheter24 guidar dig till Sveriges mardrömsmotståndare bland de åtta grupptvåorna.

EM - just nu bara lag i världsklass

Ingen av de stora nationerna har hittills åkt ut i jakten på EM-slutspelet - Frankrike, Spanien, Holland, England - alla har redan kunnat börja fundera på vilket femstjärnigt hotell de ska isolera sig på under juni 2012. Bland lagen i play off-spelet är det Kroatien och Portugal som har störst erfarenhet av stora mästerskap - och det är de lagen vi vill slippa.

Lagen kommer delas upp i två grupper - Kroatien, Portugal, Tjeckien och Turkiet är seedade och kan inte möta varandra. De kan bara ställas mot de oseedade Montenegro, Estland, Irland och Bosnien - som i sin tur inte kan möta varandra. 

Mardrömslottningen

Portugal - Estland

Kroatien - Irland

Tjeckien - Montenegro

Turkiet - Bosnien 

Kommentar: Ett scenario där storlagen får enkla resor - vilket innebär att varenda grupp kommer vara getingbon där inget lag kan sig säkra. Bosnien kan bli den stora överraskningen - får de Turkiet har den bra möjlighet att gå vidare. Med en våldsam offensiv med Manchester City-stjärnan Edin Dzeko i spetsen pressade de Frankrike hela vägen in i mål i sin kvalgrupp.

Drömlottningen

Portugal - Bosnien

Kroatien - Montenegro

Tjeckien - Irland

Turkiet - Estland

Kommentar: Förhoppningsvis lyckas vi få med oss två sämre, oerfarna lag - och blir av med två elefanter på vägen. Helst ska både Kroatien och Portugal försvinna innan EM invigs den 8 juni i Warszawa.

Play off-matcherna kommer avgöras den 11-15 november.

Lottningen börjar klockan 13.00 och visas i Eurosport.

Kommentera
Kopiera länk
Dela