Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wales och Skottland hoppar av EM

- 02/03/2009, 12:38 -

Länderna tycker att det är för dyrt att arrangera en turnering med 24 lag.

Norges och Sveriges gemensamma strävan om att få arrangera EM-slutspelet i fotboll 2016 stärktes på måndagen, åtminstone så till vida att en av konkurrenterna valde att skrinlägga planerna på att söka mästerskapet.

Skottland och Wales anser sig inte ha råd att stå som värd när EM-slutspelet utökas från nuvarande 16 till 24 lag och kommer inte att lämna in en intresseanmälan.

– Den infrastruktur som krävs för ett större mästerskap gör det väldigt svårt för oss att ens överväga att stå som värd. Vid sidan av de arenor som krävs, skulle trycket på transporter, träningsanläggningar och boende bli enormt. Vi vill gärna arrangera ett stort mästerskap i Skottland men vi måste, i synnerhet i dessa hårda ekonomiska tider, vara realistiska med tanke på de stora kostnader det handlar om, säger skotska fotbollsförbundets generalsekreterare Gordon Smith till förbundets hemsida.

Skrivet av: