Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brasse-legenden avled i septisk chock

- 04/12/2011, 15:22 -
Sócrates (till vänster i bild), avled tidigt på söndagsmorgonen.
1 av 2

Sócrates (till vänster i bild), avled tidigt på söndagsmorgonen.

Nick Ut/AP/SCANPIX

Han blev 57 år gammal.
2 av 2

Han blev 57 år gammal.

Andre Penner/AP/SCANPIX

Den forne brasilianske storspelaren Sócrates avled under söndagsmorgonen. Han blev 57 år gammal.

BRASILIEN. Under söndagsmorgonen kom ett tragiskt besked. En av Brasiliens största fotbollsstjärna genom tiderna, Sócrates, har gått bort. Han blev 57 år gammal.

Dog av matförgiftning

Brassen har under en längre tid tampats med sin hälsa och har vårdats på sjukhus ett flertal gånger under det senaste året, men på söndagsmorgonen sa kroppen till slut ifrån. En matförgiftning ska ha varit dödsorsaken enligt brasilianska medier. Sócrates hölls vid liv med hjälp av en respirator, men matförgiftningen orsakade ett blodtrycksfall som ledde till en septisk chock.

En fotbollshjälte i Brasilien 

Sócrates - eller Sampaio de Souza Vieira de Oliveira, som var hans fullständiga namn – var en bärande kugge i Brasiliens landslag under åren 1979-1986. Den offensive mittfältaren svarade för 22 fullträffar på 60 framträdanden, och var även lagkapten för de gulklädda i VM 1982.

Han inledde sin karriär i Botafogo, men har även spelat europeisk fotboll i italienska Fiorentina. Han skördade dock sina största framgångar i storlaget Corinthians, där han gjorde 172 mål på 297 matcher. Sócrates blev bara 57 år gammal.