Javier "Chicharito" Hernandez  kan jubla åt att han är klar för Mexikos del.
1 av 4
Javier "Chicharito" Hernandez kan jubla åt att han är klar för Mexikos del. - Foto: AP/SCANPIX
Tränaren Stuart Pearce bestämmer vilka som hamnar i den slutgiltiga truppen.
2 av 4
Tränaren Stuart Pearce bestämmer vilka som hamnar i den slutgiltiga truppen. - Foto: AP/SCANPIX
Wayne Rooney, Ryan Giggs och tolv andra kan spela OS...
3 av 4
Wayne Rooney, Ryan Giggs och tolv andra kan spela OS... - Foto: AP/SCANPIX
...Vilket Ferguson tycker är "löjligt" och ger United många problem.
4 av 4
...Vilket Ferguson tycker är "löjligt" och ger United många problem. - Foto: AP/SCANPIX

Fergusons (ka)OS: "Det är ett skämt"

Sommarens turneringar innebär att 14(!) Unitedspelare kan missa Premier League-uppladdningen. Tränaren Alex Ferguson rasar: "Det är blodigt allvar, det är säsongsstarten".


Uniteds OS-nominerade

Ryan Giggs, Wayne Rooney, Ashley Young, Danny Welbeck, Chris Smalling, Phil Jones,Tom Cleverley, Jonny Evans, Michael Carrick och Ben Amos.

Den brittiska truppen kommer att krympa ner till 35 spelare, innan 18-manna truppen fastställs den 8 juli.

David De Gea, Spanien och Javier Hernadez, Mexiko är redan klara för OS.

MANCHESTER. I förra veckan minskade Storbritanniens OS-trupp från 191 spelare till 80. Och det är ett lag i fokus - för det vimlar av Manchester United-spelare.

– Endast tio nominerade. Det är ett skämt. Det är löjligt för det finns så många komplikationer, säger tränaren Alex Ferguson i ett uttalande till engelsk media.

Det största problemet är att Uniteds försäsongs-turnering förstörs och att spelarna kan komma slitna till Premier Legue-starten.

– Det är blodigt allvar, det är säsongsstarten. Jag har inget att säga om det, men om spelarna inte vill åka så finns det inget de kan göra åt saken, säger United-bossen.

Förutom de tio nominerade till tränare Stuart Pearces trupp kommer David de Gea och Javier Hernandez spela för sina respektive länder i OS. Dessutom har de brasilianska tvillingarna Rafael och Fabio Da Silva uppgetts vara intresserade av att representera Brasilien. Klubben har även flera spelare som är aktuella för spel med Englands U-19 landslag.

Efter kritiken från Ferguson har FA sagt att de som deltar i EM inte kommer att vara aktuella för OS-spel. Hur det nu än blir med den saken så kan Ferguson räkna med en liten försäsongstrupp och många slitna spelare lagom tills Premier League drar igång till hösten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.