Ingen Goitom mot Portugal

- 17/03/2009, 16:47 -

Förhandsuppgifterna var fel. Henok Goitom ratas i VM-kvaltruppen mot Portugal.

Det verkade helt klart. Valladolid avslöjade till och med allt. Men när Lars Lagerbäck presenterade VM-kvaltruppen mot Portugal var Henok Goitom inte alls med.

– Henok har gjort framsteg men det finns spelare som vi bedömer är bättre, sade Lagerbäck på presskonferensen.

Missen på Valladolids hemsida beror på att landslagsledningen innan truppen tas ut kontaktar alla klubbar med svenska spelare som är aktuella för spel. Det innebär dock inte att de per automatik kommer tas ut, som den spanska klubben uppenbarligen inte förstod. Den svenska förbundskaptenen sågade med anledning av det, med viss ironisk ton, den närvarande pressen för deras källkontroll.

Enligt Lagerbäck blundar man för Goitom därför att dennes djupledsegenskaper inte når upp till den nivå som två av våra andra anfallare besitter.

– Henoks bästa sidor är i djupledsspelet men där har vi Johan Elmander och Markus Rosenberg och de går före, sade förbundskaptenen.

En annan spelare som petas från truppen är Daniel Nannskog, som trots sina enorma framgångar i norska ligan och en stark januariturné med landslaget står utanför truppen till förmån för bland annat Markus Rosenberg som sällan, om ens någon gång, gör en vettig insats i landslaget.

Matchen mot Portugal spelas den 28 mars.

Skrivet av: