Sveriges vapen – filmningar

Svenskarna inte rädda för att filma till sig fördelar, precis som portugiserna.


De portugisiska spelarna är fostrade i en fotbollsanda som inte ser något fel i filma till sig fördelar på fotbollsplanen. Cristiano Ronaldo tvekar exempelvis inte att göra det. Nu vill svenskarna se sitt eget lag använda samma medel som motståndarna för att nå framgång.

Mikael Nilsson har antytt att svenska spelare är för ärliga, och får nu medhåll av en riktigt tung röst.

– Förhoppningsvis har vi tillräcklig rutin och kan vara likadana själva, när det gäller att vinna, det är fel att säga det, men man ska inte sky så många medel för att vinna. Alla här gillar att vinna, ingen jävel här gillar att förlora, det spelar ingen roll hur man gör det, säger Henrik Larsson till fotbollskanalen.se.

Tisdagens träning – landslagets första i Portugal inför mötet med hemmanationen på lördag – innehöll inga skådespelarövningar. Någon vidare kvalité i de övriga momenten infann sig inte heller, vilket kan leda till att förbundskapten Lagerbäck väljer att förlänga onsdagens träning.

– Anfallsspelet var väl ingen höjdare direkt. Det var rörigt och dålig koncentration i passningsspelet. Möjligen att vi lägger in en extra anfallsövning i morgondagens träning, sade förbundskapten Lars Lagerbäck enligt TT, men påpekade ändå att han hade förståelse för att det blev som det blev.

– De har spelat match i helgen och har en resa i kroppen, då kan det bli så här.

Varken Eddie Gustafsson, lårskadad, eller "Chippen" Wilhelmsson, sen med flyget från Saudiarabien, deltog i träningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!