John Guidetti kritiserar sina lagkamrater i U21-landslaget.
1 av 4
John Guidetti kritiserar sina lagkamrater i U21-landslaget. - Foto: Bildbyrån / NIKLAS LARSSON
"Jävligt dåligt tycker jag", skriver 20-åringen på twitter.
2 av 4
"Jävligt dåligt tycker jag", skriver 20-åringen på twitter. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Guidetti tycker Håkan Ericson gör ett bra jobb som förbundskapten och håller inte med om kritiken.
3 av 4
Guidetti tycker Håkan Ericson gör ett bra jobb som förbundskapten och håller inte med om kritiken. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Mattias Johansson, som spelar i AZ Alkmaar, är rädd för att Fotbollskanalens artikel ska skapa dålig stämning i truppen inför de avgörande playoff-matcherna mot Italien i jakten på EM.
4 av 4
Mattias Johansson, som spelar i AZ Alkmaar, är rädd för att Fotbollskanalens artikel ska skapa dålig stämning i truppen inför de avgörande playoff-matcherna mot Italien i jakten på EM. - Foto: BildbyråŒn / Pontus Ferneman

Guidetti rasar mot landslagkamraterna

Hälften av U21-landslagets spelare är kritiska till förbundskaptenen Håkan Ericson. Nu kritiserar John Guidetti öppet sina landslagskamrater som gömt sig bakom anonymitet: "Jag e besviken på mina lagkamrater."


Anonyma kommentarer om Ericson

"Det märks att han lärt sig allt bakom skolbänken och att han inte har varit fotbollsspelare. Han kan rita med en penna men det är inte mycket utanför ramarna. Kontinuitet är inte hans starka sida."

"Det brister fotbollsmässigt. Jag vet inte vad han har för meriter? Det märks att han inte har spelat."

"All heder åt resultatet men förtroendet är inte stort. Vissa spelare som borde vara med får inte vara med. Han har sina favoriter."

Citaten kommer från Fotbollskanalen och artikeln kan du läsa här

MANCHESTER. I går avslöjade Fotbollskanalen att tolv av spelarna i U21-landslaget tycker att förbundskaptenen Håkan Ericson gör ett dåligt jobb. Webbsidan har intervjuat 24 av 28 spelare som har spelat under EM-kvalet. Hälften av de gillar alltså inte Ericsons ledarskap. Men alla har varit anonyma i intervjuerna. Något som den skadade stjärnan John Guidetti reagerar starkt på:

"Jag kan säga att jag e besviken på mina lag kamrater det dom gått ut och sagt om Håkan ! Jag tycker stämningen har varit grym i U21 och han har gjort resultat", skriver 20-åringen på twitter. 

"Jävligt dåligt tycker jag"

Manchester City-spelaren håller inte med sina landslagskamrater om kritiken mot Ericson och tycker framför allt det är fegt att de inte vågar använda sina namn.

"Om man har problem med någon så går man till den personen och pratar om de man går inte ut i tidningen anonymt och kritiserar jävligt dåligt tycker jag ! Jag står för de jag tycker och jag tycker U21 och Håkan har gjort de bra.", skriver Guidetti och fortsätter:

"Om man sen vill kritisera Håkan så säg va du heter för och efter namn stå för vad du tycker göm dig inte !!"

"Onödigt att publicera artikeln"

Guidetti sägs vara tillbaka från sin skada, som orsakades av en mystisk virussjukdom av dåligt stekt kyckling, i oktober. Det är lagom till U21-landslaget spelar de avgörande playoff-matcherna mot Italien i jakten på en EM-plats.

Frågan är hur stämningen i laget kommer att påverkas av detta?

Mattias Johansson, som spelar i AZ Alkmaar, verkar uppenbarligen också vara orolig för det.

"Förstår inte riktigt vad ni vill få ut av denna artikeln, iaf inte en månad innan Play-off matcherna. Onödigt!", frågar U21-landslagsmannen Fotbollskanalens chefsredaktör Olof Lundh på twitter. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.