Lasse Granqvist gick upp i falsett när Rasmus Elm satte 4–4.
1 av 4
Lasse Granqvist gick upp i falsett när Rasmus Elm satte 4–4. - Foto: SVENSKA DAGBLADET/SCANPIX
"Sveriges största mirakel – ja banne mig någonsin", skrek Granqvist i går.
2 av 4
"Sveriges största mirakel – ja banne mig någonsin", skrek Granqvist i går. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Radioprofilen fick återigen referera ett klassiskt svenskt idrottsögonblick.
3 av 4
Radioprofilen fick återigen referera ett klassiskt svenskt idrottsögonblick. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Han trendar nu på twitter.
4 av 4
Han trendar nu på twitter. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Efter bragden: Här är Granqvist nya falsettreferat

Vi har hört det förr – och vi fick höra det igen. När Lasse Granqvist fullständigt tappar besinningen efter en svensk triumf. Lyssna på 4–4-kvitteringen mot Tyskland – och andra klassiska referat av den gode radioprofilen.


BERLIN. På 30 minuter vände Sverige ett 0–4-underläge till 4–4 mot världstvåan Tyskland i Berlin. Folket hemma i stugorna gick på moln och kunde inte sluta hylla det svenska landslaget. Inte ens Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt kunde hålla tillbaka känslorna. Varför skulle då radioprofilen Lasse Granqvist göra det?

Han som är känd för sina klassiska radioreferat i samband med stora svenska triumfer.

I stundens hetta, mitt under glädjeyran, kunde inte Granqvist hålla tillbaka hyllningsorden och kallade Sveriges vändning för "svensk fotbolls största mirakel" för Sveriges radios räkning

Han är som sagt känd för sina referat som ofta går upp i falsett när saker och ting börjar hetta till. Eller vad sägs som vändningen mot Finland i hockey-VM 2003. "Jag tror jag smäller av, jag slutar med det här jobbet."

Eller Zlatans klackkvittering mot Italien i EM 2004. "Det är inte möjligt".

Det går även att suga på referatet från Thomas Ravellis straffräddning mot Rumänien i VM 1994. "Sverige är i VM-semifinal. Oj oj oj oj oj oj oj oj oj."

Men även klassiska svenska nederlag har fått en extra krydda efter Lasse Granqvists referat. Eller vad sägs om OS-fiaskon mot Vitryssland 2002. "Vi är på väg mot det största svenska idrottsfiaskot sedan Japan 1936."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?