Anders Svensson ger argentinarna ont i magen.
1 av 5
Anders Svensson ger argentinarna ont i magen. - Foto: Bildbyrån
De minns hans frispark mot landet i VM 2002 som ett av de värsta minnena någonsin.
2 av 5
De minns hans frispark mot landet i VM 2002 som ett av de värsta minnena någonsin. - Foto: Bildbyrån
Hernán Crespo berättar att hela laget grät efter att åkt ur VM mot Sverige.
3 av 5
Hernán Crespo berättar att hela laget grät efter att åkt ur VM mot Sverige. - Foto: Lee Mills/Bildbyrån
Zlatan minns frisparksmålet bättre: "Det var en saga".
4 av 5
Zlatan minns frisparksmålet bättre: "Det var en saga". - Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Argentinas förbundskapten Alejandro Sabella vill inte att Anders Svensson slår någon frispark under onsdagen.
5 av 5
Argentinas förbundskapten Alejandro Sabella vill inte att Anders Svensson slår någon frispark under onsdagen. - Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Glöm Zlatan – Argentinas största skräck är Svensson

Lionel Messi mot Zlat...eller rättare sagt Anders Svensson. För argentinarna är 36-åringen mardrömsmotståndaren nummer ett:– Alla grät efter matchen.


STOCKHOLM. Dödens grupp. England, Nigeria och Argentina. Sverige skulle inte ha en chans att gå vidare ur gruppspelet VM 2002. Men efter oavgjort mot britterna och en 2–1-seger mot Afrikas bästa lag väntade favoriterna Argentina i den sista matchen. 

Sverige skulle bli överkörda. I det andra laget spelade världsspelare som Gabriel Batistuta, Hernán Crespo och Ariel Ortega. Men i Sverige fanns en viss Anders Svensson – som slog till med sin livs bästa frisparke
Den frisparken slog ut Argentina ur VM, även om laget hann med en kvittering innan slutsignalen. Därför minns argentinarna Anders Svensson med ett visst obehag.

– Argentina ska spela mot Sverige och för min del påminner det här landet om ett väldigt dåligt ögonblick i min karriär mot det landslaget. Det världsmästerskapet var fruktansvärt för vi drömde om att vinna VM och åkte hem efter gruppspelet. Då, 2002, spelade jag i det bästa landslaget någonsin och jag troratt vi hade vunnit VM om vi slagit Sverige. Bollen ville inte gå i mål och Svensson slog frisparken...Det var ofattbart, som en dröm. Jag har aldrig sett en grupp på det här sättet, alla spelare grät efter matchen, säger Hernán Crespo enligt Aftonbladet.

"Hoppas han inte får slå en frispark"

Zlatan har dock en annan synvinkel på frisparken.

– Jag satt på bänken och njöt av hans frispark. Det var som en saga, det kändes helt fantastiskt, säger han.

Argentinas förbundskapten Alejandro Sabella håller tummarna för att Svensson inte närmar sig några frisparkar i dagens landskamp på Friends Arena.

– Jag hoppas att han inte får slå en frispark i morgon (i dag). Om han slår en hoppas jag att inte samma sak händer som i VM 2002, säger han till Aftonbladet.

36-åringen själv ger lugnande besked till Sabella och Argentina.

– Det är rätt många framför mig va? Rasmus får ju inte ens vara med och nosa på dem och han är fantastisk. Den tiden är förbi. Nu tacklar jag folk, bryter passningar och ger bollen till de andra, säger Svensson till Aftonbladet

För oss svenska supportrar får han gärna slå en frispark med samma ackuratess i kväll mot Argentina – även om det inte är en avgörande VM-match. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!