Österrike gjorde två mål i den första halvleken.
Österrike gjorde två mål i den första halvleken. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Här sätter David Alaba det första målet med en straff.
Här sätter David Alaba det första målet med en straff. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Besegrade av Österrike

Efter en fällning av Andreas Isaksson kunde stjärnskottet David Alaba göra 1-0 på straff. Mindre än tio minuter senare utökade hemmalaget ledningen genom Marc Janko. Sverige åkte på stryk.

Österrike - Sverige (2–1)

Mål: 1–0; David Alaba (26*straff) , 2–0; Marc Janko (45), 3–0; Johan Elmander

Varningar: Andreas Isaksson, Julian Baumgartlinger,  Aleksander Dragovic, Johan Elmander

Sverige började matchen mot Österrike bra.

Efter bara några minuter kom den första chansen när Johan Elmander var framme.

Bollen gick dessvärre över ribban.

Två snabba mål

Sverige fortsatte att pressa - men när Andreas Isaksson fällde Martin Harnik innanför straffområdet vände det för motståndarlaget. Isaksson fick gult kort, och missar därmed tisdagens VM-kval mot Färöarna, och stjärnskottet David Alaba fick göra hemmalagets första mål.

Cirka sex minuter senare kom 2-0-målet via Marc Janko. Assist stod Harnik för genom ett inlägg från höger.

Elmander avstängd

Johan Elmander missar även han matchen mot Färöarna. Detta efter en brytning på Zlatko Junuzovic.

Men sen tog Elmander revansch. Halvt åtminstone.

I den 82:a minuten reducerade nämligen anfallaren efter en skarv från Zlatan Ibrahimovic.

Men mer blev det inte. Matchen slutade 2-1 till Österrike.