Erik Hamrén var nöjd med landslagets insats, men hade hoppats på att Irland hade tagit poäng av Österrike. - Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON
Det var David Alaba som gjorde matchens enda mål för Österrike mot Irland i den 84:e minuten. - Foto: Ap/SCANPIX
Zlatan gjorde Sveriges enda mål mot Kazakstan.
Zlatan gjorde Sveriges enda mål mot Kazakstan. - Foto: BILDBYRŁN / Marcus Ericsson
Frågan är vilket av landslagen som får jubla i oktober?
Frågan är vilket av landslagen som får jubla i oktober? - Foto: JONAS EKSTR֖MER / SCANPIX

Hamrén: "Jag hade hoppats på oavgjort"

Österrike vann mot Irland under tisdagen. Vilket försvårar för Sverige i fortsättningen av VM-kvalet:– Jag hade hoppats på oavgjort, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Färöarna 8 0 0 8 3–25 0

Sex poäng av sex möjliga. Sverige gjorde vad de kunde och fick maximal utdelning i segrarna mot Irland och Kazakstan. Men trots att man ligger tre poäng före Österrike med två matcher kvar att spela är det långt ifrån klart att Sverige slutar tvåa och får spela playoff om en VM-plats i höst.

Efter Österrikes sena seger mot Irland bör landslaget vinna mot alplandet för att slippa tvingas ta poäng mot Tyskland i oktober.

"Hoppats på oavgjort"

– Jag hade hoppats på oavgjort, men Österrike är ett väldigt bra lag och det är bara att gratulera Österrike. Jag förstod att det var väldigt nära ett kryss och man hade kunnat önskat det. Men jag fokuserar mer på oss, säger Hamrén på en presskonferens dagen efter segern mot Kazakstan.

Förståeligt nog var Hamrén nöjd efter landslagssamlingen.

– I dag är livet rättvist, det känns så. Vi hade ambitionen att ta sex poäng, visste att det var svårt med tuffa bortamatcher och långa resor, säger han och fortsätter:

"Åldras några år"

– Vi hade många utmaningar innan vi kunde fått de här sex poängen. stolt över vad vi gruppen gjort, det är ett enormt arbete att få allt att fungera. Stor eloge till ledargruppen och spelargruppen. Vi har en bra moral och en bra attityd.

Dock tycker förbundskaptenen att 1–0-segern mot Kazakstan blev lite väl spännande.

– Som tränare känner man att man åldras några år under en sådan här samling, säger han och skrattar.

Den 11 och den 15 oktober möter Sverige Österrike respektive Tyskland.