Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tauer: "Tyskland måste vinna för att slippa gömma sig för folket"

- 15/10/2013, 09:35 -
Jan Tauer – en legendar i Djurgården.
1 av 4

Jan Tauer – en legendar i Djurgården.

Joel Marklund / Bildbyrån

I våras kom Tauer tillbaka till Sverige för spel i Brage.
2 av 4

I våras kom Tauer tillbaka till Sverige för spel i Brage.

Bildbyrån / Nils Jakobsson

Tauer går in hårt mot Claudio da Silva i Hammarby 2009.
3 av 4

Tauer går in hårt mot Claudio da Silva i Hammarby 2009.

Björn Tilly / Bildbyrån

Tauer lämnade Brage efter åtta matcher.
4 av 4

Tauer lämnade Brage efter åtta matcher.

Bildbyrån / Nils Jakobsson

Jan Tauer har blivit en profil i Fotbollssverige. På tisdag möter hans Tyskland hans nya hemland Sverige i VM-kvalet. Vilket lag han sympatiserar med är dock självklart.
– Är du seriös? Du måste skoja, skrattar i samtalet med Nyheter24.

De flesta numera vet vem Jan Tauer är. Han spelade några säsonger i Djurgården och fick snabbt en ikonstatus i klubben med sitt uppoffrade spel, men framförallt för att han älskade klubben. Efter en misslyckad senjour i Brage spelar han numera i kändislaget Andrea Doria. Han debuterade också nyligen som expertkommentator på Eurosport.

Under tisdagen spelar hans kära hemland Tyskland mot Sverige i VM-kvalet och trots att han bor i Sverige är det givet vilken nation han hoppas ska vinna matchen när Nyheter24 frågar.

– Är du seriös? Du måste skoja? Det är klart att jag håller på Tyskland, det finns inget annat, skrattar han.

Något han långt ifrån döljer i sociala medier.


Säker på bortaseger

Han är självsäker och tror att Tyskland vinner.

– Vi vinner med 2–1. Sverige måste se upp med våra kontringar, vi är bäst på dem. Tappar Sverige boll på mitten i farliga lägen så kommer det att smälla.

Bortalaget har nästan ett helt lag borta, men trots det kommer de med ett riktigt bra lag.

– Det finns så många bra spelare och det märks knappt att det är många borta i laget. De som kommer in är minst lika duktiga.

Efter 4–4 matchen i Berlin förra hösten är nu tyskarna revanschsugna och matchen betyder mer för dem än vad många kanske skulle kunna tro.

De måste göra det för folket där hemma

– Folk var skitarga efter den matchen och många kräver nu att Tyskland vinner. De måste göra det för folket där hemma.

Inför matchen har det pratats mycket om att de tyska spelarna festade efter vinsten i fredags mot Irland. Det är dock inget som oroa Tauer.

– Det är helt okej att festa ibland. Tyskarna är vana vid att göra det och att spela matcher så det är inget som kommer att störa dem.

Hur han kommer att se match har han inte bestämt ännu, men han hoppas verkligen att tyskarna vinner. Då slipper han gömma sig för folk.

– Efter matchen i Berlin har folk kommit och velat prata om den. Nu hoppas jag visa att vi är mycket bättre och besegrar Sverige, avslutar Tauer.