Kim Källström tycker att Alexander Gerndt har sonat sitt brott och därför ska få spela i landslaget.
1 av 4
Kim Källström tycker att Alexander Gerndt har sonat sitt brott och därför ska få spela i landslaget. - Foto: Bildbyrån
"Han har blivit dömd och fått sitt straff", säger Källström.
2 av 4
"Han har blivit dömd och fått sitt straff", säger Källström. - Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON
Erik Hamrén tog ut Gerndt till truppen som ska spela mot Portugal i kampen och en VM-plats.
3 av 4
Erik Hamrén tog ut Gerndt till truppen som ska spela mot Portugal i kampen och en VM-plats. - Foto: © Bildbyrån / BILDBYRÅN
Gerndt spelar till vardags i schweiziska Young Boys.
4 av 4
Gerndt spelar till vardags i schweiziska Young Boys. - Foto: © Bildbyrån - COP 91 - SWEDEN ONLY / Andreas Meier/freshfocus

Landslagsuttagningen av Gerndt försvaras – av Kim Källström

Många tycker att det är fel att Alexander Gerndt – som har dömts för misshandel av sin före detta fru – är uttagen till landslagets playoff-matcher mot Portugal. Landslagsstjärnan Kim Källström håller inte med:– Han har blivit dömd och fått sitt straff, säger han till Aftonbladet.


– Alla killarna och tjejerna som tas ut i landslaget är förebilder. Och jag är säker på att Alexander (Gerndt) kan bli en väldigt fin förebild för våra ungdomar, sa det Svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till Aftonbladet tidigare i veckan.

Det efter att Gerndt blivit uttagen i Erik Hamréns landslagstrupp i ödesmatcherna mot Portugal på fredag nästa vecka och tisdag veckan efter det.

Därefter har det debatterats vilt om Gerndt, som dömdes för misshandel av sin före detta fru för snart två år sedan, ska få vara med i en svensk landslagstrupp.

"Man har sonat sitt brott"

En som tycker att han ska få spela med landslaget är stjärnan Kim Källström som fick frågan om det är lämpligt av Aftonbladet:

– Ja. Han har blivit dömd och fått sitt straff. När man har gjort det så har man sonat sitt brott, även om det är väldigt tråkigt det som hänt för alla inblandade, framför allt för de som blivit utsatta, säger han och fortsätter:

– Men när man sonat sitt brott måste det finnas en möjlighet till en andra chans och förlåtelse.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!