Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenska förändringar mot Serbien

- 30/03/2009, 20:30 -

Lagerbäck ser fram emot träningsmatchen. Planerar rotationer i Sveriges lag.

Inför onsdagens träningslandskamp mot Serbien ser Lars Lagerbäck möjligheten att slipa vidare på detaljerna i det svenska spelet. Matchen bestämdes för bara några veckor sedan, men den svenska förbundskaptenen vill utnyttja Uefas speldagar för landslagen så mycket som möjligt.

– Ju fler tillfällen man får med landslaget, desto bättre är det. Det är en pågående dialog med Uefa, jag är glad för varje datum. Speciellt för ett litet land som Sverige är det bra att få så många internationella matcher som möjligt, säger Lagerbäck enligt TT.

Vår svenska landslagstränare verkar dock rätt ensam om suget på fler landskamper. Flera spelare har ifrågasatt matchen, och när TV4 efter Portugaldrabbningen frågade Daniel Majstorovic vad han tyckte om att åka till Belgrad blev det ironiska svaret: "Kanon", med ett skratt. Men Lagerbäck vet vad han vill.

– Målet är att vi vill ha med alla spelare till Belgrad. Det ska vara något väldigt speciellt för att inte åka med, säger Lagerbäck.

Sedan Kim Källström lämnat truppen på grund av skada är åtminstone en ändring i den svenska startelvan redan garanterad. Men det lär med all sannolikhet roteras på fler positioner än en.

– Vi kommer att förändra en del i startelvan, hur mycket vet jag inte än, säger Lagerbäck.

Skrivet av: