Lördag 29 Jan
Stockholm

Samtalet med Zlatan fick Hamrén att stanna som förbundskapten

Erik Hamrén har förlängt sitt kontrakt med det svenska landslaget.
1 av 4
Erik Hamrén har förlängt sitt kontrakt med det svenska landslaget. Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON
Hamrén berättade även att Zlatan fortsätter i landslaget.
2 av 4
Hamrén berättade även att Zlatan fortsätter i landslaget. Foto: BILDBYRN / NIKLAS LARSSON
Förbundskaptenen har kontrakt i två år, med en förlängning över EM 2016 i Frankrike om Sverige går dit.
3 av 4
Förbundskaptenen har kontrakt i två år, med en förlängning över EM 2016 i Frankrike om Sverige går dit. Foto: © Bildbyrån / JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Och med sig tar han Sveriges ende världsstjärna.
4 av 4
Och med sig tar han Sveriges ende världsstjärna. Foto: Bildbyrån / Joel Marklund

Trots den missade VM-platsen får Erik Hamrén fortsatt förtroende som svensk förbundskapten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Direkt efter uttåget ur playoff-spelet mot Portugal och det var klart att Sverige missar sommarens VM i Brasilien sa den svenske förbundskaptenen Erik Hamrén att "det finns ett ömsesidigt intresse" från både landslaget och hans sida att förlänga hans kontrakt. 

"Nu får det vara färdigsörjt"

Något som även det Svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson påpekade på torsdagens presskonferens. Där meddelade Nilsson och sedan Hamrén att han beslutade i söndags att fortsätta som svensk förbundskapten.

– I söndags kväll tog jag beslutet. Jag tog ett beslut att nu får det vara färdigsörjt. Nu är det dags att gå vidare. Jag kände ett jättesug att gå vidare och få fortsätta med det här. Jag är väldigt laddad och sugen på att ta oss till EM 2016 i Frankrike. Det ska bli riktigt spännande.

Zlatan fortsätter i landslaget

Hamrén kunde ytterligare lämna ett glädjande besked till journalisterna på Friends Arena. Zlatan Ibrahimovic kommer att fortsätta i landslaget även till EM-kvalet. – Jag tycker att vi har en fantastiskt grupp, både utav ledare och spelare. Jag lyssnade med en spelare innan diskussionerna med förbundet och det var Zlatan. Dels för att han är kapten. Dels för att jag ville höra med Zlatan. Hans motivation och så vidare. Han sa att han var lika motiverad nu som innan Portugal.

Han har kontrakt med Sverige i två år, med en automatisk förlängning över EM 2016 i Frankrike om landslaget tar sig dit.

Kommentera
Kopiera länk
Dela