Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Underskatta inte Serbien

- 31/03/2009, 17:52 -

Landet leder sin kvalgrupp.

Onsdagens uppdrag för svenska landslaget: underskatta inte Serbien.

Vänskapsmatchen mot Serbien blir en mycket bra värdemätare för Sverige.

Serbien leder sin kvalgrupp, nummer 7, före Frankrike och Litauen. Hittills har man spelat fem VM-kvalmatcher, av de har man vunnit fyra. Laget förlorade bortamatchen mot Frankrike i höstas. Lördagens VM-kval mot Rumänien vann de med 2-3 på bortaplan. Man leder också målligan överlägset i gruppen: med tolv mål gjorda och fem mål insläppta är man ett av endast två lag som ligger på plus.

Branislav Ivanovic, Nikola Zigic, Milan Jovanovic och Milos Krasic är lagets målfarligaste spelare. Backen Ivanovic köptes av Chelsea för två år sedan, men har knappt setts till ens på bänken. I landslaget är han dock tvärtom mycket aktiv, och har gjort flest mål med sina tre. Anfallaren Zigic får backlinjen se upp med, han är 199 cm lång och utnyttjar detta så mycket han bara kan. Han är en stor stjärna i Belgradlaget Röda stjärnan.

Landslagets smeknamn är Beli Orlovi ("Vita Örnar"), och är ett ganska nytt landslag, eftersom unionen med Montenegro upplöstes 2006. Dock spelade Serbien och Montenegro tillsammans under VM 2006, eftersom man kvalade dit som ett land. Den kvalgruppen vann de, före länder som Spanien och Belgien och släppte endast in ett mål på tio matcher.

Skrivet av: