Radarparet Mellberg & Majstorovic

Paret knäckte Ronaldo.


Paret har bara spelat ihop i en halvlek i en vänskapsmatch mot Österrike i februari. Men igår blev de hjältar med svenska folket.

– Det är sådana här matcher som man vill kliva fram i, säger Majstorovic.

Olof Mellberg och Daniel Majstorovic dominerade när Sverige klarade 0-0 mot VM-fyran Portugal.

– Absolut världsklass. Deras försvarsspel går inte att göra så mycket bättre, säger förbundskapten Roland Andersson.

– Daniel är lätt att spela med och han har också haft en bra säsong bakom sig. Det kändes stabilt, säger Mellberg.

Majstorovic svarar:

– Jag känner mig väldigt stark, det har gått bra i ligan. Det är sådana här matcher som man vill kliva fram i, det är världsspelare som vi spelar mot och det ger självförtroende.

Daniel Mastorovic berättar att detta var en av hans bästa matcher och att han är glad att han äntligen har fått visa vad han går för, efter en tid av utanförskap.

Mellbergs brytning på Ronaldo inne i straffområdet i första halvlek har nog gjort ett avtryck på de flesta svenskar.

– Den var okej, men jag har gjort en del värre. Det gäller hänga med i svängarna för då kom ganska snabbt framför allt i första, säger Mellberg.

Han berättar för Aftonbladet om hur mycket han som 31-åring utvecklats i Juventus under tränaren Claudio Ranieri och vad de höga kraven i en toppklubb betytt för hans självförtroende.

– Ribban höjs när man måste göra bra matcher hela tiden. Det är skönt komma in i en sådan längre period, säger Olof Mellberg.

Roland Andersson säger att det är inte helt säkert att radarparet från Portugal får spela i nästa match mot Danmark. Han anser att Petter Hansson håller samma klass. Vi får väl helt enkelt se vad som händer.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!