Höll inte hela vägen.
1 av 7
Höll inte hela vägen. - Foto: JONAS EKSTROMER / JONAS EKSTRÖMER / TT
Klicka vidare för fler bilder från matchen.
2 av 7
Klicka vidare för fler bilder från matchen. - Foto: TT
3 av 7
- Foto: TT
4 av 7
- Foto: JONAS EKSTROMER / JONAS EKSTRÖMER / TT
5 av 7
- Foto: TT
6 av 7
- Foto: JONAS EKSTROMER / JONAS EKSTRÖMER / TT
7 av 7
- Foto: TT

Frankrike för svåra – torsk på bortaplan för herrlandslaget

Sverige förlorade mot Frankrike.


MARSEILLE.  Ett ungt och orutinerat Sverige, utan lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic, på bortaplan mot mäktiga Frankrike. Det kunde väl ändå inte gå?

Svaret på frågan är – nästan. Sverige lyckades, trots ett franskt övertag, hålla undan fram till den 83:e minuten då den franske mittbacken Raphaël Varane nickade in en hörna. Strax efteråt fick Frankrike dessutom en straff som inbytte superstjärnan Karim Benzema tog hand om – men missade.

Moldavien nästa

Men Sverige kunde inte hämta tillräckligt med kraft för att forcera in en kvittering och matchen slutade med fransk seger.

Sverige får ta med sig matchens första 80 minuter, då man trots allt höll nästan jämna steg med världslaget Frankrike, in i EM-kvalets nästa match, borta mot Moldavien i slutet av mars nästa år.

/
/
/
/
Senaste nytt

Viktiga lärdomar för Häcken: "Väldigt givande"

3 timmar sedan

Häcken pressade Leverkusen – men förlorade

igår 22:58
Fem matcher, fem förluster. Häckens trista svit i Europa League fortsatte när Bayer Leverkusen kom på besök. Hisingslaget stod emot bra, men föll till slut med 0–2.

Liv, 17, hyllades i pappas gamla hemmarink

igår 22:26
För första gången var Herman Liv, son till målvaktslegendaren Stefan Liv, inskriven i en SHL-trupp och fick stå i båset – dessutom hemma i Jönköping. Det var otroligt roligt att komma tillbaka hit, säger Liv till Aftonbladet.

Rögles vändning – ingen rolig historia för Rönnberg

igår 22:04
Den häromdagen så arge och kränkte Frölunda-tränaren Roger Rönnberg var en dryg minut ifrån att bli en historisk SHL-tränare. Men Rögle ville annat och vände ett tvåmålsunderläge till seger i förlängningen (5–4). Orutinerat så det skriker om det, säger Rönnberg.

Två mål på fem sekunder när Luleå derbyvann

igår 21:36
Två mål på fem sekunder (!) avgjorde norrderbyt mellan Luleå och Skellefteå. Linus Omark och Oscar Eklind såg till att Luleå kunde ta en sällsynt derbyseger på hemmais, 2–0. Det är derby, heta känslor, skönt att dra det längsta strået, säger Omark till TV4 Play.

Lundström missar premiären: Chansar inte

igår 20:36
Mathilda Lundström, som haft en känning i baksidan av låret, kommer inte att spela i VM-premiären i handboll mot Kina på fredagen.