Kiese Thelin i Portugals straffområdet.
1 av 5
Kiese Thelin i Portugals straffområdet. - Foto: Bildbyrån
Kiese Thelin och Guidetti var en minst sagt lyckad duo i U21-EM.
2 av 5
Kiese Thelin och Guidetti var en minst sagt lyckad duo i U21-EM. - Foto: Bildbyrån
Kiese Thelin i Bordeaux.
3 av 5
Kiese Thelin i Bordeaux. - Foto: Bildbyrån
I Europa League fick han ta emot apljud.
4 av 5
I Europa League fick han ta emot apljud. - Foto: Bildbyrån
Kiese Thelin.
5 av 5
Kiese Thelin. - Foto: Bildbyrån

Svenska stjärnan utsatt för rasism: "De gjorde apljud mot mig"

På lördag möter Sverige ett av de fotbollsländer som tampas allra mest med rasism inom fotbollen. Då berättar Isaac Kiese Thelin om när han blivit utsatt för apljud.


Den svenska EM-guldvinnaren från U21-EM i somras, Isaac Kiese Thelin har berättat för Expressen att han blivit utsatt för apljud under en Europa Leauge-match med sitt Bordeaux.

– När vi spelade mot Larnaca i Europa League senast gjorde några ur publiken apljud mot mig. Det är hemskt och tråkigt att sådant ska få förekomma inom fotbollen, säger han till Expressen.

Bildkälla: Bildbyrån

Han berättar att det var i slutet av matchen och att han själv hade gjort mål när publiken började göra de rasistiska ljuden. Domaren sa att det endast var två minuter kvar på matchen och att han därför inte vilja blåsa av matchen.

– Jag gjorde mål i den matchen när vi tog oss vidare i Europa League och då fick jag uppleva det själv att de gjorde apljud mot mig, till Expressen.

Kiese Thelin utvecklar:

– Det är många som ska ha åsikter om en som människa. Inte bara som fotbollspelare tydligen utan även hur man ser ut. Det gäller att vara stark som fotbollspelare och försöka skaka av sig det.

På lördag möter Sverige Ryssland i en tuff bortamatch i EM-kvalet. Matchen börjar klockan 18.00 och Thelin kommer troligen att börja på bänken.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du se matchen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.