Fredag 23 Jul
Stockholm

Svenska stjärnan utsatt för rasism: "De gjorde apljud mot mig"

Kiese Thelin i Portugals straffområdet.
1 av 5
Kiese Thelin i Portugals straffområdet. Foto: Bildbyrån
Kiese Thelin och Guidetti var en minst sagt lyckad duo i U21-EM.
2 av 5
Kiese Thelin och Guidetti var en minst sagt lyckad duo i U21-EM. Foto: Bildbyrån
Kiese Thelin i Bordeaux.
3 av 5
Kiese Thelin i Bordeaux. Foto: Bildbyrån
I Europa League fick han ta emot apljud.
4 av 5
I Europa League fick han ta emot apljud. Foto: Bildbyrån
Kiese Thelin.
5 av 5
Kiese Thelin. Foto: Bildbyrån

På lördag möter Sverige ett av de fotbollsländer som tampas allra mest med rasism inom fotbollen. Då berättar Isaac Kiese Thelin om när han blivit utsatt för apljud.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den svenska EM-guldvinnaren från U21-EM i somras, Isaac Kiese Thelin har berättat för Expressen att han blivit utsatt för apljud under en Europa Leauge-match med sitt Bordeaux.

– När vi spelade mot Larnaca i Europa League senast gjorde några ur publiken apljud mot mig. Det är hemskt och tråkigt att sådant ska få förekomma inom fotbollen, säger han till Expressen.

Bildkälla: Bildbyrån

Han berättar att det var i slutet av matchen och att han själv hade gjort mål när publiken började göra de rasistiska ljuden. Domaren sa att det endast var två minuter kvar på matchen och att han därför inte vilja blåsa av matchen.

– Jag gjorde mål i den matchen när vi tog oss vidare i Europa League och då fick jag uppleva det själv att de gjorde apljud mot mig, till Expressen.

Kiese Thelin utvecklar:

– Det är många som ska ha åsikter om en som människa. Inte bara som fotbollspelare tydligen utan även hur man ser ut. Det gäller att vara stark som fotbollspelare och försöka skaka av sig det.

På lördag möter Sverige Ryssland i en tuff bortamatch i EM-kvalet. Matchen börjar klockan 18.00 och Thelin kommer troligen att börja på bänken.

Ska du se matchen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela