Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenskarna rasar mot landslaget – nu ber spelarna om ursäkt

- 09/09/2015, 07:54 -
Sverige åkte på en stjärnsmäll.
1 av 4

Sverige åkte på en stjärnsmäll.

Bildbyrån

Torskade med 1-4 på Österrike.
2 av 4

Torskade med 1-4 på Österrike.

Bildbyrån

Folk är rejält sura på Hamrén.
3 av 4

Folk är rejält sura på Hamrén.

Jonathan Näckstrand/TT

Zlatan är inte heller glad.
4 av 4

Zlatan är inte heller glad.

Faksimil

Stämningen efter nederlaget är brutal.

Det blev en mardrömskväll för Sverige på Friends Arena under tisdagskvällen. Österrike visade sig vara alldeles för bra mot ett tafatt blågult som föll med 4-1.

Många är rasande efter förlusten och i sociala medier var det många som krävde förbundskapten Erik Hamréns avgång – bland annat under hashtaggen #avgåhamrén. Nyheter24 passade på att fråga sina läsare och i nuläget är det omkring 1 000 svarande som vill ersätta Hamrén, medan knappt 100 vill ha honom kvar.

Men Hamrén har inga planer på att avgå, något som blev tydligt efter matchen.

Även på arenan var stämningen under matchen riktigt kass. Sverige buades ut i paus, och i natt gick flera spelare ut och bad om ursäkt.

– Vi ber om ursäkt…eller jag ber personligen om ursäkt för en dålig insats. Det är trist att de ska behöva komma hit och se en dålig match, men ibland är det sånt som händer i fotbollen, säger Albin Ekdal, som förstår att folk som kom till matchen blev upprörda och buade, till Aftonbladet.

Ytterbacken Martin Olsson håller med.

– Vad stod det då? 3-0? Det förstår man. De kom hit för att se bättre fotboll. Självklart vill vi ha stödet, men man förstår vissa av dem.

Zlatan Ibrahimovic förstår raseriet.

– Såklart, det hade jag också varit. Vilket jag också är, sa han till TV4 efter matchen igår.

Här är Zlatans ord efter matchen: