Vilka killar! - Foto: Bildbyrån
2 av 27
Vi börjar 1994. Det här var vad som väntade det svenska landslaget när de kom hem från USA. - Foto: TT Bild
3 av 27
Ravelli räddade straffen i kvartsfinalen mot Rumänien, vilket gjorde honom odödlig i svensk fotbollshistoria. - Foto: TT Bild
4 av 27
I bronsmatchen mot Bulgarien kunde Sverige vinna med hela 4–0. Här ser vi Brolin och Henke Larsson. - Foto: TT Bild
Tommy Svensson och Thomas Ravelli framför det svenska folket.
5 av 27
Tommy Svensson och Thomas Ravelli framför det svenska folket. - Foto: TT Bild
6 av 27
Sverige såg ut att missa VM 2002. Men i den 87 minuten i sista matchen i kvalet, borta mot Turkiet får Andreas Andersson en chans från ingenstans. - Foto: Bildbyrån
Han satte huvudet på bollen och satte 2–1.
7 av 27
Han satte huvudet på bollen och satte 2–1. - Foto: Bildbyrån
Segern betydde att Sverige var klara för VM i Japan och Sydkorea.
8 av 27
9 av 27
Väl där hamnade vi i "dödens grupp" med England, Nigeria och Argentina. Nicklas Alexandersson gjorde Sveriges mål i 1–1-matchen mot England, framför Paul Scholes. - Foto: Bildbyrån
Mot Nigeria vann vi med 2–1, och Henke Larsson gjorde ett av målen.
10 av 27
Mot Nigeria vann vi med 2–1, och Henke Larsson gjorde ett av målen. - Foto: Bildbyrån
11 av 27
I sista gruppspelsmatchen skulle vi möta Argentina. Anders Svensson gav Sverige ledningen med en frispark som väl alla kommer ihåg. - Foto: Bildbyrån
12 av 27
Klassiska bilder. Matchen slutade 1–1 och Sverige vann gruppen framför England. Argentina fick lämna turneringen. - Foto: Bildbyrån
13 av 27
I EM 2004 hamnade Sverige i samma grupp som Bulgarien, Italien och Danmark. Sverige gjorde processen kort med Bulgarien och vann med 5-0. I matchen mot Italien såg det mörkt ut. Cassano gav Italien ledningen i den 37 minuten, men efter 85 minuter var Zlatan framme. - Foto: Bildbyrån
Han klackade in kvitteringen och blev förstås superglad.
14 av 27
Han klackade in kvitteringen och blev förstås superglad. - Foto: Bildbyrån
Allbäck fick slita ner honom på marken.
15 av 27
Allbäck fick slita ner honom på marken. - Foto: Bildbyrån
16 av 27
Sverige hade Danmark kvar att möta, och de fruktade ett 2–2 resultat, som skulle innebära att både Sverige och Danmark gick vidare på Italiens bekostnad. - Foto: Bildbyrån
17 av 27
Danmark såg ut att vinna matchen med 2–1, sen bröt sig Christian Wilhelmsson igenom på vänstersidan och spelade in bollen till Mattias Jonson. - Foto: Bildbyrån
18 av 27
Han satte 2–2, och i slutet av matchen var det inget av lagen som satsade speciellt mycket framåt. - Foto: Bildbyrån
Due-Due var ett faktum.
19 av 27
Due-Due var ett faktum. - Foto: Bildbyrån
20 av 27
I kvalet till EM 2012 mötte Sverige Holland på Råsunda. Kim Källström gav Sverige ledningen med en helt perfekt frispark i det högra krysset. Sverige vann matchen med 3–2. - Foto: Bildbyrån
Glada svenskar under vinstmatchen mot Holland.
21 av 27
Glada svenskar under vinstmatchen mot Holland. - Foto: Bildbyrån
22 av 27
Det har kommit att kallas för "bragden i Berlin" i efterhand, och visst var det en bragd. Sverige låg under med 3–0 i halvtid, och en bit in i andra gjorde tyskarna även 4–0. Då vaknade Sverige. - Foto: Bildbyrån
Rasmus Elm kvitterade på övertid och 4–4 var ett faktum.
23 av 27
Rasmus Elm kvitterade på övertid och 4–4 var ett faktum. - Foto: Bildbyrån
Rasmus Elms största avtryck i det svenska landslaget hittills.
24 av 27
Rasmus Elms största avtryck i det svenska landslaget hittills. - Foto: Bildbyrån
25 av 27
I somras gick de svenska U21-herrarna hela vägen i EM. Efter att först ha varit nära att missa turneringen i playoffet mot Frankrike. Då föddes den här episka målgesten. - Foto: Bildbyrån
26 av 27
John Guidetti var en av lagets största ledare, men det fanns egentligen en större hjälte. - Foto: Bildbyrån
27 av 27
Patrik Carlgren. Han räddade den avgörande straffen mot Portugal som gjorde att Sverige vann U21-EM. Fantastiska scener. - Foto: Bildbyrån