Sverige tog en tidig 3–0-ledning. - Foto: TT Bild
Petter Hansson drog till med en riktig frisparkskanon.
Petter Hansson drog till med en riktig frisparkskanon. - Foto: TT Bild
Det var, som vanligt, tuffa dueller. - Foto: TT Bild
Poulsen fick rött kort.
5 av 5
Poulsen fick rött kort. - Foto: TT Bild

Never forget: Dansken som stormade planen och fixade svensk seger

När Sverige möter Danmark i Köpenhamn går tankarna direkt till matchen 2007. Och händelsen vi aldrig kommer att glömma.

Sommaren 2007 spelade Sverige en fantastisk fotbollsmatch mot Danmark på Parken i Köpenhamn, men en man gjorde att vi kommer ihåg den av en helt annan anledning.

Sverige hade ledningen med tre mål efter 27 minuter, efter två mål av Johan Elmander och ett av Petter Hansson. Men danskarna reste sig, och kvitterade till 3–3 med en kvart kvar.

Men det man mest kommer ihåg matchen för är händelsen i den 89 minuten. Christian Poulsen satte en knytnäve i magen på Markus Rosenberg. Linjedomaren såg händelsen, och domaren visade rött kort till Poulsen och dömde straff till Sverige.

Då rusade en full dansk in på planen och attackerade domaren.

Se händelsen här:

Händelsen innebar att matchen aldrig spelades klart, och att Sverige i efterhand tilldömdes segern med 3–0.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.