Tisdag 24 Maj
Stockholm

17 raka starter – Lindelöf tar stormsteg mot EM

Nilsson Lindelöf – lösningen på Sveriges försvarsproblem?
1 av 5
Nilsson Lindelöf – lösningen på Sveriges försvarsproblem?. Foto:
En av hjältarna från U21-EM förra sommaren.
2 av 5
En av hjältarna från U21-EM förra sommaren. Foto:
Lindelöf spelade båda kvartsfinalmötena mot Bayern München i Champions League tidigare i våras.
3 av 5
Lindelöf spelade båda kvartsfinalmötena mot Bayern München i Champions League tidigare i våras. Foto:
Mittbacken landslagsdebuterade under Erik Hamrén mot Turkiet i mars.
4 av 5
Mittbacken landslagsdebuterade under Erik Hamrén mot Turkiet i mars. Foto:
Victor Nilsson Lindelöf.
5 av 5
Victor Nilsson Lindelöf. Foto:

Sverige har länge suktat efter en mittback i toppklass – och kanske finns svaret i Victor Nilsson Lindelöf, 21. I går gjorde landslagsmannen match 17 från start i följd när Benfica säkrade finalplatsen i ligacupen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Europamästerskapet i Frankrike är bara en dryg månad bort i tiden. Sverige kvalificerade sig via playoff-seger mot Danmark i höstas och ställs mot Irland, Italien och Belgien i gruppspelet.

Bildkälla: Bildbyrån.

Något som varit omdiskuterat under många års tid, inte minst i EM-kvalet, är det svenska försvarsspelet. Landslaget suktar efter en ledargestalt i försvarslinjen som håller hög europeisk klass – och kanske finns lösningen i 21-årige Victor Nilsson Lindelöf. Mittbacken som var en av hjältarna från guldbradgen i U21-EM förra sommaren har tagit en ordinarie tröja i klubblaget Benfica den här våren.

I går startade Lindelöf match 17 i följd för den portugisiska storklubben när Sporting Braga besegrades med 2-1 i ligacupsemifinalen. Benfica har gjort en kanonsäsong och leder ligan med två poäng när bara ett par omgångar återstår, och i ligacupen väntar Martímo i finalen.

Bildkälla: Bildbyrån.

Medan många svenska mittbackar har slitit hårt med speltiden ute i Europa den här säsongen har Victor Nilsson Lindelöf tackar för förtroendet i Benfica genom att imponera å det grövsta. Det finns all anledning att tro att 21-åringen kommer vara en stöttepelare i det svenska landslaget framöver – och många har redan höjt rösten att han ska utgöra en del av startelvan i det stundande EM-slutspelet.


Bildkälla: Bildbyrån.

Ska Victor Nilsson Lindelöf starta för Sverige i EM?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt