Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Durmaz säker på sin sak inför EM-premiären: "Jag vill och ska starta"

- 25/05/2016, 15:38

Olympiacos-mittfältaren Jimmy Durmaz har en fin säsong i ryggen och har startat de två senaste landskamperna. Nu har han siktet inställt på en plats i startelvan till EM-premiären mot Irland.

Jimmy Durmaz har successivt tagit plats och fått mer förtroende i klubblaget Olympiacos. Mittfältaren gjorde 24 matcher, varav 21 från start, när Olympiacos vann ligatiteln den här säsongen. Det kan jämföras med blott sju matcher från start under debutsäsongen.

Däremot hävdar landslagsmittfältaren att hans självförtroendet av den anledningen inte skjutit i höjden – utan att det alltid är bra.

– Jag kommer in med bra självförtroende och mer matchrytm än för ett år sedan. Men det var inga problem med självförtroendet sist heller, säger han.

Durmaz startade första play off-mötet med Danmark och var inbladad i Sveriges 1-0-mål. I returen på Parken fick han sitta kvar på bänken hela matchen. Till EM-premiären är han dock klar på sin sak: han ska ta plats i elvan.

– Ser chanserna som stora. Jag vill och ska starta.

Är det en nackdel för dig att möta ett fysiskt starkt Irland i första matchen?

– Jag klarar av det fysiska och det defensiva spelet nu, jag har jobbat väldigt hårt med det. Det där är inga problem för mig, säger Jimmy Durmaz.

Se klippet i spelaren ovan.

Läs också om att Marcus Rohdén i dag kallats in till landslagstruppen temporärt som en potentiell ersättare för någon av de skadade mittfältarna.

Borde Durmaz starta EM-premiären?