Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Podolski: "Vi kan utmana om VM-guldet"

1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Sport | 22/03/2010 20:29

Lukas Podolski var med när Tyskland knep bronset på hemmaplan. Nu siktar han på guld i Sydafrika.- Vi är utmanare till trofén, säger Podolski.

Tyskland är, som alltid, en av de riktigt tunga huvudfavoriterna till VM-guldet. Men enligt Lukas Podolski är siktet först och främst inställt på att ta sig vidare från gruppen.

- Det är långt ifrån en enkel grupp med motståndare som Serbien, Ghana och Australien. Först måste vi ta oss vidare från gruppen, säger Podolski till fifa.com och fortsätter:

- Det finns inga enkla motståndare nuförtiden, och speciellt inte i ett VM. Men jag är övertygad att om vi spelar på vår högstanivå, kommer vi gå vidare från gruppen och gå långt.

Redan för fyra år sedan fick den då 21-årige anfallsstjärnan spela från start i hemma-VM. Tyskland vann brons efter att ha besegrat Portugal med 3-0 och Podolski var en av turneringens bästa spelare.

Enligt Kölnspelaren finns det ingen given favorit till titeln, men han tror samtidigt att Tyskland kan gå hela vägen.

- Vi är utmanare till trofén. Men dagsformen blir en avgörande faktor, och man behöver alltid tur. Det finns dessutom flera lag att hålla ögonen på, förklarar tysken.

- Jag tycker faktiskt inte att det finns ett lag som man kan kalla favoriter. Det finns många lag med stor potential: Spanien, Brasilien, Argentina och Frankrike.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24