Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför stormade han planen: "Ville bara säga hej till alla"

- 14/07/2010, 08:46 -
1 av 10

Martin Meissner/AP/SCANPIX

2 av 10

Hassan Ammar/AP/SCANPIX

3 av 10

Eugene Hoshiko/AP/SCANPIX

4 av 10

Eugene Hoshiko/AP/SCANPIX

"Jimmy Jump" försökte sätta en röd mössa på pokalen - men stoppades.
5 av 10

"Jimmy Jump" försökte sätta en röd mössa på pokalen - men stoppades.

Eugene Hoshiko /AP/SCANPIX

6 av 10

Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX

7 av 10

8 av 10

Michael Sohn/AP/SCANPIX

9 av 10

Michael Sohn/AP/SCANPIX

10 av 10

Luca Bruno/AP/SCANPIX

"Jimmy Jump" talar ut om incidenten i VM-finalen, då han stormade planen och försökte sätta en röd mössa på pokalen.– När jag såg troféen skina som guld tyckte jag om den väldigt väl. Jag fick en bra känsla i mig och sprang emot den med all min passion, säger han.

SABADELL. Nästan 90 000 åskådare såg på medan den spanske "Jimmy Jump" blev nedslagen och bortförd av säkerhetsvakter sedan han sprungit mot VM-pokalen i finalen och försökt sätta en röd mössa på den.

Men med en kraftig smäll stoppades han i allra sista stund. Nu berättar "Jimmy Jump" om incidenten.

– Jag tänkte inte stjäla pokalen. Den är inte min, utan den tillhör hela världen, säger Jaume Marquet Cot som han egentligen heter till norska Dagbladet.

– Jag ville bara säga hej till alla spelare och till mitt land. Jag ville visa att alla har rätt till frihet, fortsätter han.

"Fick en bra känsla"

"Jimmy Jump" berättar även att han inte ens hade tänkt att springa mot pokalen. Grundtanken var att han skulle springa fram till kameran som filmade spelarna när nationalsångerna spelades. Men när han väl såg pokalen kunde inte han motstå begäret.

– När jag såg troféen skina som guld tyckte jag om den väldigt väl. Jag fick en bra känsla i mig och sprang emot den med all min passion, säger han.

Superhjälten "Jimmy Jump"

Den 36-årige katalanen har gjort sig ökänd inte minst genom att storma stora fotbollsmatcher. I EM 2004 sprang han bland annat in i matchen mellan Grekland och Portugal och kastade en FC Barcelona-flagga på Luis Figo, som hade lämnat Barcelona för den värsta rivalen Real Madrid.

– När jag hoppar känner jag makt. Jag känner mig som en man som kan rädda världen. Jag känner mig som en hjälte men jag är bara en galen man, säger "Jimmy Jump".

I tisdags fick han sin dom för att ha stormat finalplanen. Han dömdes till böter på 2 000 rand, motsvarande knappt 2 000 kronor.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24