Benny följer med till Afrika.
1 av 2
Benny följer med till Afrika. - Foto: Bildbyrån
2 av 2

Benny blir Svennis assistent i VM

Nu står det klart att Benny Lennartsson blir en av Sven-Göran Erikssons assistenter under VM-slutspelet i Sydafrika i sommar.


ÖREBRO. Om Tord Grip är Sven-Göran Erikssons högra hand så blir Benny Lennartsson hans vänstra när "Svennis" leder Elfenbenskusten under VM i Sydafrika i sommar. Detta står klart efter att Lennartsson tackat ja till "Svennis" erbjudande.

- Det var bara att svara ja eller nej. Så det fanns inget att tveka om. Det ska bli väldigt spännande, säger Benny Lennartsson till NA.

Lennartsson har tidigare hjälpt det svenska landslaget under VM 1994, EM 2004 och VM 2006. Han har även lett det svenska landslaget under OS 1988. Han har tränat klubblag i England, Danmark, Norge och Schweiz. Hans senaste uppdrag var när han förra säsongen hjälpte Gais i Allsvenskan. Hans uppgifter i Elfenbenskusten blir liknande.

- Det blir lite samma roll som jag haft i Gais faktiskt. Vara bollplank och titta på fasta situationer, säger han till NA.

- Inledningsvis blir det också att se många matcher. För tillfället har vi en 35-mannatrupp som ska bantas ned, förklarar Lennartsson.

"Svennis", 62, Grip, 67, och Lennartsson, 72, blir med stor sannolikhet VM:s äldsta tränartrio.

Elfenbenskusten bildar tillsammans med Brasilien, Portugal och Nordkorea dödens grupp i VM.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!