Lördag 31 Jul
Stockholm

Svennis drömlön: 20 miljoner för VM

Svennis.
1 av 2
Svennis. Foto: Scanpix
2 av 2

- Jag tycker inte att jag får så bra betalt, säger Sven-Göran Eriksson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Först skrev Lars Lagerbäck på för Nigeria och fick en monsterlön på 12 miljoner kronor för fem månader.

En månad senare var det 62-årige Sven-Göran Erikssons tur att skriva på för Elfenbenskusten. "Svennis" drömlön? 20 miljoner kronor.

Själv tycker "Svennis" att lönen egentligen inte är särskilt stor - om man jämför med kollegorna.

– Jag tycker inte att jag får så bra betalt. Jag tror inte att jag ens är i närheten av vad den engelska förbundskaptenen får, men det är okej med mig, säger Eriksson till Talksport.co.uk.

"Svennis" rådgivare i förhandlingarna med Elfenbenskusten, före detta agenten Athole Still, slår nu tilbaka mot kritikerna som undrar hur ett fattigt land som Elfenbenskusten kan betala ut sådana summor till en förbundskapten i fotboll.

– För det första skulle jag vilja säga så här, varför frågar du inte någon av de där "fattiga människorna" i Elfenbenskusten om de antingen vill ha en internationell toppmanager, som Sven, eller en som de aldrig hört talas om som kommer från någon lokal by? Jag kan berätta för dig att 99,99 procent skulle svara: Åh, vi tar Sven-Göran Eriksson, säger han till The Guardian.

"Han hade kunnat få mer"

Enligt Athole Still så kunde "Svennis" ha fått ut ännu mer.

– Avtalen jag gjorde för Sven med Elfenbenskusten gjordes extremt vänskapligt. Det var inga hårda förhandlingar. Pengarna han får är var det han blev erbjuden av Elfenbenskusten. Jag behövde inte höja summan på något sätt alls. Om jag hade velat hade jag kunnat förhandla mer för Sven, säger Still till The Guardian.

Expertkunskapen är det viktigaste menar Still.

– Skulle du fråga samma sak om vi skulle sätta in det i en annan kontext, till exempel en kirurg? Om landet hade pengarna att anställa en toppklassig kirurg, skulle du då säga att de inte skulle betala honom då? säger Still till The Guardian.

Det är ännu oklart om "Svennis" assistenter Tord Grip och Benny Lennartsson delar på 20-miljonerskakan eller om de för separata förhandlingar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24