Svennis.
1 av 2
Svennis. - Foto: Scanpix
2 av 2

Svennis drömlön: 20 miljoner för VM

- Jag tycker inte att jag får så bra betalt, säger Sven-Göran Eriksson.


LONDON. Först skrev Lars Lagerbäck på för Nigeria och fick en monsterlön på 12 miljoner kronor för fem månader.

En månad senare var det 62-årige Sven-Göran Erikssons tur att skriva på för Elfenbenskusten. "Svennis" drömlön? 20 miljoner kronor.

Själv tycker "Svennis" att lönen egentligen inte är särskilt stor - om man jämför med kollegorna.

– Jag tycker inte att jag får så bra betalt. Jag tror inte att jag ens är i närheten av vad den engelska förbundskaptenen får, men det är okej med mig, säger Eriksson till Talksport.co.uk.

"Svennis" rådgivare i förhandlingarna med Elfenbenskusten, före detta agenten Athole Still, slår nu tilbaka mot kritikerna som undrar hur ett fattigt land som Elfenbenskusten kan betala ut sådana summor till en förbundskapten i fotboll.

– För det första skulle jag vilja säga så här, varför frågar du inte någon av de där "fattiga människorna" i Elfenbenskusten om de antingen vill ha en internationell toppmanager, som Sven, eller en som de aldrig hört talas om som kommer från någon lokal by? Jag kan berätta för dig att 99,99 procent skulle svara: Åh, vi tar Sven-Göran Eriksson, säger han till The Guardian.

"Han hade kunnat få mer"

Enligt Athole Still så kunde "Svennis" ha fått ut ännu mer.

– Avtalen jag gjorde för Sven med Elfenbenskusten gjordes extremt vänskapligt. Det var inga hårda förhandlingar. Pengarna han får är var det han blev erbjuden av Elfenbenskusten. Jag behövde inte höja summan på något sätt alls. Om jag hade velat hade jag kunnat förhandla mer för Sven, säger Still till The Guardian.

Expertkunskapen är det viktigaste menar Still.

– Skulle du fråga samma sak om vi skulle sätta in det i en annan kontext, till exempel en kirurg? Om landet hade pengarna att anställa en toppklassig kirurg, skulle du då säga att de inte skulle betala honom då? säger Still till The Guardian.

Det är ännu oklart om "Svennis" assistenter Tord Grip och Benny Lennartsson delar på 20-miljonerskakan eller om de för separata förhandlingar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.