Chelsea-mittfältaren John Obi Mikel kan spela VM obehindrat.
1 av 2
Chelsea-mittfältaren John Obi Mikel kan spela VM obehindrat. - Foto: Scanpix
Det måste glädja förbundskaptenen Lasse Lagerbäck.
2 av 2
Det måste glädja förbundskaptenen Lasse Lagerbäck. - Foto: Scanpix

Lagerbäcks sköna besked: Mikel kan spela

Chelsea-mittfältare John Obi Mikels skada är lindrigare än vad man först trodde - nu kan Lars Lagerbäck använda honom optimalt.


LONDON. Lars Lagerbäck och Nigerias landslag fick ett skönt besked - John Obi Mikel läker ihop fortare än väntat. Chelsea-mittfältaren har dragits med en fotsada som nu visar sig lindrigare än väntat.

- Lyckligtvis kommer skadan inte att begränsa hans chanser att spela i VM, säger Ademola Olajire, talesman för det nigerianska fotbollsförbundet, till BBC.

Mikel ska vara tillbaka lagom till genrepet mot Colombia den 30 maj som spelas i London. Det är den enda schemalagda landskampen för Lagerbäcks Nigeria inför VM. Men "Lasse" försöker ordna några fler, bland annat en mot Lettland den 23 maj samt mot Island eller Honduras tre dagar senare.

/
/
/
/
/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå klart för semifinal

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.