Torsdag 15 Apr
Stockholm

Drogba: "Jag vill vinna skytteligan i VM"

Didier Drogba dundrade in 29 mål i Premier League och vann skytteligan. Nu hoppas han upprepa bedriften i sommarens VM.- Det skulle vara fantastiskt, säger anfallaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SYDAFRIKA. Efter ännu en otrolig säsong i Chelsea ses målkungen Didier Drogba som en av VM:s absolut farligaste anfallare. Hans Elfebenskusten har dock fått en otroligt tuff lottning med både Brasilien och Portugal i gruppen, men Drogba tror att man kan ta sig vidare.

- Jag hoppas verkligen det. Om vi bara tar oss förbi gruppspelet tror jag att vi har en riktigt bra chans, säger Drogba till Match of the Day magazine.

Den nu 32-årige Chelseaspelaren hoppas också på att ta hem den prestigefyllda skytteligan, precis som han nyligen gjorde i Premier Leauge.

- Det är viktigt att vi gör bra ifrån oss som nation, men om jag kan vinna guldskon i VM skulle det vara fantastiskt, förklarar han.

Didier Drogba är lyrisk över Chelseas prestationer i den engelska högstaligan, men menar att man kan bli ännu bättre.

- När vi är i form kan vi utan tvekan göra sex eller sju mål. Våra motståndare har en farlig målskytt, men vi gör mål från alla håll och kanter. Frank Lampard gör lika många mål som en anfallare. Nästa år siktar vi på att göra 120 mål, säger Drogba kaxigt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24