- Foto: Scanpix

"Finns inget större än VM"

Om knappt tre veckor gör Lars Lagerbäck sitt tredje VM från sidlinjen och han är minst sagt lyrisk över att återigen få chansen att leda ett landslag i fotbollens finrum.- Jag tror inte att det kan vara något som är större än att vara med om ett VM, säger han.


SYDAFRIKA. Det var i mars som Lars Lagerbäck tillträdde som Nigerias nye förbundskapten för att föra landslaget mot framgångar i VM i Sydafrika. Men efter två månader på tränarposten har han ännu inte fått sin lön.

Lagerbäck väljer dock inte att fundera extra mycket på det uteblivna lönebeskedet utan är i stället ivrig att ta sig an den stundande utmaningen i VM, där Nigeria bland annat ställs mot Leo Messis Argentina i premiärmatchen.

- Det känns bara bra, spännande och roligt på alla sätt, säger Lagerbäck till Expressen och fortsätter:

- Nu har jag aldrig någonsin varit i en Champions League-final men jag tror inte att det kan vara något som är större än att vara med om ett VM.

"Jag känner dem väl"

Trots att Lars Lagerbäck endast gjort tre träningspass med de nigerianska stjärnspelarna tror han sig känna dem väl. Det beror delvis på de videoinspelningar svensken använt sig av för att få en bättre överblick på samtliga spelare.

- Det du tappar när du inte ser dem live särskilt mycket är kanske deras helhetsbild och spelförståelse. Men annars tycker jag att som fotbollsspelare, individuellt, känner man dem redan väl, säger han.

- Sen kommer nästa steg och det är att se lite mer bakom fotbollsspelaren - karaktär och hur de reagerar i lite olika situationer. Men på två-tre veckor framöver tror jag att man kommer känna dem ganska bra.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!