- Foto: Scanpix

Chockbeskedet: Christensen petas från VM

IFK Göteborgs målvakt Kim Christensen petas från Danmarks preliminära VM-trupp och får därmed följa mästerskapet från tv-soffan.


SYDAFRIKA. Kim Christensen, 30, fick på torsdagen göra sin riktiga debut i landslagssammanhang när Danmark stötte på Senegal i en vänskapslandskamp. Efteråt var han lyrisk.

- Det är skönt att ha klarat av debuten, men mitt stora mål är VM. Jag har hållit nollan fem matcher i följd med IFK, jag är i bra form och har gjort en mycket bra träningsvecka. Jag skulle bli mycket besviken om jag inte får åka med till VM

Men morgonen efter fick han ett blytungt besked. Förbundskaptenen Martin Olsen petar nämligen Christensen, och tre andra spelare, från VM-truppen. Förutom Christensen gäller det Michael Krohn-Dehli, Morten Duncan Rasmussen och Michael Silberbauer.

Olsen motiverar sitt beslut så här:

- Vi har tagit ut den trupp vi känner är den bästa och några måste dessvärre stanna hemma. Jag har förståelse för att jag inte är populär bland de petade, men det ska jag heller inte vara, säger Olsen till nyhetsbyrån Ritzaus.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!