Barcelonastjärnan hyllar England inför VM.
Barcelonastjärnan hyllar England inför VM. - Foto: SCANPIX/AP

Piqué hyllar England: ”Har en sensationell trupp”

VM närmar sig med stormsteg. Då passar Spaniens försvarsgigant Gerard Pique på att hylla en av turneringens favoriter – England. – England har en sensationell trupp, säger han.


MADRID. Om drygt två veckor sparkar årets fotbollshändelse igång – VM. Stora fotbollsnationer som Spanien, England, Brasilien, Argentina är några av många guldaspiranter.

Men laget som det har talats mest om på förhand är England. Fabio Capellos lag imponerade stort under kvalet och har nu en enorm press på sig att prestera.

– England har en sensationell trupp, de har ett mycket farligt lag. Capello har haft en stor inverkan på spelarna, säger Spaniens mittback Gerard Pique till The Mirror.

Pekar ut Rooney som en nyckel

Om det ska fungera för England gäller det dock att Wayne Rooney – som har dragits med skador den senaste tiden – visar sig från sin bästa sida.

– Jag känner till Rooney väl och han är mycket viktig för England. I sådana här turneringar jobbar han alltid extra hårt. Han älskar upplevelsen, fortsätter Pique.

– Man han måste prestera på samma nivå som han visade upp i Manchester United den gångna säsongen. Han måste bli skadefri och få tillbaka skärpan. Om han lyckas med det har England chans att vinna titeln.

”Har mentaliteten för att klara det”

Pique gjorde tolv matcher för Manchester United under åren 2004 till 2008. Därmed är 23-åringen medveten om pressen som landslaget känner.

– Jag bodde i England under ett VM och folk förväntade sig nästan att det skulle bli guld. Det ses nästan som en skyldighet att ta guld, säger han och fortsätter:

– Press är inte positivt för någon fotbollsspelare. Men med Capello vid rodret är laget väl disciplinerade, bättre defensivt och de har mentaliteten för att klara det.

Fotbollsverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.