- Foto: Scanpix

Elfenbenskusten spelade hemlig testmatch

Efter ett snopet resultat mot Paraguay bestämde sig Sven-Göran Eriksson för att hans mannar skulle spela en hemlig testmatch innan han i dag tar ut den officiella VM-truppen.


SYDAFRIKA. I söndags fick Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten oavgjort mot Paraguay, men då man hade en behaglig tvåmålssledning i slutskedet av matchen höjdes röster om att hans lag ännu inte är redo för VM, där bland annat Brasilien och Portugal väntar redan i gruppen.

Därför tog Svennis saken i egna händer och såg till att hans mannar under gårdagen spelade en hemlig testmatch - mot ett schweiziskt U21-lag. Det var främst reserverna som fick chansen, men även den ena och andra stjärnan deltog.

Matchen slutade med utklassningsresultatet 6-0 och kanske fick den förre engelske förbundskaptenen de svar han sökte. Det lär han behöva. För i dag spikar han nämligen VM-truppen genom att skicka hem sju spelare.

- Jag hoppas att jag inte gör för många misstag, säger Svennis till Expressen.

Kanske kan även testmatchen innebära en del förändringar i truppen.

- Ja, två–tre av dem överraskade mig. De var bättre än jag trodde och visade att de vill vara med i VM, förklarar Svennis.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!