Elfenbenskusten spelade hemlig testmatch

- 01/06/2010, 11:19

Scanpix

Efter ett snopet resultat mot Paraguay bestämde sig Sven-Göran Eriksson för att hans mannar skulle spela en hemlig testmatch innan han i dag tar ut den officiella VM-truppen.

SYDAFRIKA. I söndags fick Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten oavgjort mot Paraguay, men då man hade en behaglig tvåmålssledning i slutskedet av matchen höjdes röster om att hans lag ännu inte är redo för VM, där bland annat Brasilien och Portugal väntar redan i gruppen.

Därför tog Svennis saken i egna händer och såg till att hans mannar under gårdagen spelade en hemlig testmatch - mot ett schweiziskt U21-lag. Det var främst reserverna som fick chansen, men även den ena och andra stjärnan deltog.

Matchen slutade med utklassningsresultatet 6-0 och kanske fick den förre engelske förbundskaptenen de svar han sökte. Det lär han behöva. För i dag spikar han nämligen VM-truppen genom att skicka hem sju spelare.

- Jag hoppas att jag inte gör för många misstag, säger Svennis till Expressen.

Kanske kan även testmatchen innebära en del förändringar i truppen.

- Ja, två–tre av dem överraskade mig. De var bättre än jag trodde och visade att de vill vara med i VM, förklarar Svennis.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24