1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Målvakterna sågar VM-bollen: "Den är förskräcklig"

Tidigare har både Iker Casillas och Hugo Lloris sågat VM-bollen. Nu är det näste man till rakning.- Den är förskräcklig. Den kommer att få vissa målvakter att se dumma ut, säger Englands målvakt David James.


SYDAFRIKA. Under 2000-talet har fotbollarna blivit allt bättre och utvecklats på alla möjliga sätt. Men den nya VM-bollen, som man kan tro borde vara den bästa hittills, får kraftig kritik.

Tillverkaren av Jabulani menar att den är den rundaste boll som någonsin har producerats, men målvakterna i VM verkar inte vara lika imponerade. Spaniens Iker Casillas och Frankrikes Hugo Lloris har redan sågat bollen.

Nu väljer även Englands David James, som tampas om platsen som förstemålvakt med Joe Hart och Robert Green, att skicka en känga till bolltillverkaren.

- Bollen är fruktansvärd, men jag antar att det är lika hemsk för alla. Det finns inget annat sätt att hantera det än massa med skottövningar. Det kommer tveklöst att bli en del mål i det här mästerskapet som inte hade blivit av i tidigare mästerskap med en annan boll, säger James till The Guardian.

- Den kommer att låta vissa göra extra mål, men den kommer att få vissa målvakter att se dumma ut.

/
/
/
/
Senaste nytt

Kallas stöd till barnen: Jag är bekymrad

Nylanders hattrick sänkte Vegas – "Riktigt glad"

Alexander Nylander, lillebror till William Nylander, gjorde sitt första hattrick under sin NHL-karriär när hans nya klubb Columbus besegrade Vegas Golden Knights med 6–3 natten mot tisdagen.

NHL: New Jersey sparkar tränaren

idag 01:16
NHL-laget New Jersey, där svenskarna Jesper Bratt och Alexander Holtz spelar, sparkar sin tränare Lindy Ruff. Assisterande tränaren Travis Green tar över rollen resten av säsongen.

Arsenals kross – körde över Sheffield United

igår 22:58
Arsenal fullständigt öser in mål just nu. Något som Sheffield United blev smärtsamt medvetna om under måndagskvällen.

Chelsea-stjärna anklagas för rasism

igår 22:16
Fotbollsstjärnan Sam Kerr, till vardags i Chelsea, ställs inför rätta nästa år. 30-åringen från Australien anklagas för att ha rasistiskt trakasserat en polis, skriver The Guardian. Detta ska ha inträffat i London tidigare i år.

Västerås vände – kvitterar i semifinalen

igår 21:08
Det är bortalagens semifinalserie så här långt mellan Edsbyn och Västerås.