Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Operation kan rädda Drogbas VM-medverkan

Drogbas medverkan kan räddas av svensk läkare.

Drogbas medverkan kan räddas av svensk läkare.

SCANPIX/AP

Sport | 04/06/2010 18:43

Efter att Didier Drogba skadade sig i matchen Japan och det rapporterades att hans medverkan i VM var över, men en operation kan rädda stjärnan.

SYDAFRIKA. I dagens träningsmatch mot Japan blev Didier Drogba liggandes efter en tackling från Marcos Tulio Tankaa.

De första rapporterna sade att Chelseastjärnan skulle missa VM med en befarad armbågsfraktur. Sven-Göran Eriksson ger inte upp och den svenska läkaren, Mats Börjesson, tills vidare läkare i Elfenbenskusten under VM, menar att hans medverkan i mästerskapet inte är kört.

– Drogba har en fraktur i underarmen, i armbågsbenet, och det går att operera och lägga benet till rätta. VM är inte kört, säger Börjesson till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi håller på och diskuterar när och var en eventuell operation ska genomföras. Hans klubb, Chelsea, måste få vara med i de här besluten.

En operation gör att Drogba kan börja träna nästan direkt med får inte gå in i några närkamper. Landslagsläkaren bedömer Drogbas chanser att spela VM till 50-50.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24